Home » Accessoires » Kids Decoshop: accessoires die niet mogen ontbreken in de kinderkamer

Kids Decoshop: accessoires die niet mogen ontbreken in de kinderkamer

Bij het inrichten van de kinderkamer zijn er een aantal accessoires die zeker niet mogen ontbreken! Als je kindje groter wordt is het op een gegeven moment tijd om de babykamer in te ruilen voor een sfeervolle kinderkamer. Je kunt ervoor kiezen om de gehele kinderkamer aan te pakken maar je kunt ook de basis behouden en alleen de accessoires zoals het vloerkleed, de lampen en de posters te vervangen. Accessoires zorgen namelijk voor gezelligheid en warmte, en dat maakt de kinderkamer een fijne plek om heerlijk tot rust te komen. Maar welke accessoires zijn nu echt onmisbaar in de kinderkamer? In dit artikel vertelt Kids Decoshop je hier alles over! 

Vloerkleden

Een vloerkleed in de kinderkamer is dé oplossing voor koude kindervoetjes in de kille wintermaanden. In veel kinderkamers ligt een gladde vloer omdat deze gemakkelijk schoon te houden is. Erg praktisch maar tegelijkertijd ook erg koud. Niet fijn als je net je warme bed uit komt. Een warm vloerkleed naast het bed is dan erg comfortabel. Maar een vloerkleed zorgt natuurlijk ook voor sfeer in de kinderkamer!

Kids Decoshop heeft vloerkleden in allerlei vormen en maten van verschillende grote merken zoals Nattiot en Lorena Canals. Als je een vloerkleed gaat kiezen is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen. Is de kinderkamer groot? Dan is het aan te raden om een groot vloerkleed neer te leggen. Dit geldt natuurlijk ook andersom. Daarnaast is ook de vorm van een vloerkleed erg bepalend. Een bijzondere vorm geeft bijvoorbeeld een speels effect. En natuurlijk moet ook de kleur of afbeelding aansluiten bij de stijl die jij voor ogen hebt voor de kinderkamer.

Lampen

Ook lampen zijn onmisbaar in de kinderkamer. Er zijn twee soorten verlichting namelijk; functionele verlichting en sfeerverlichting.

Functionele verlichting

Functionele verlichting, ook wel hoofdverlichting genoemd, is licht dat de gehele ruimte helder moet kunnen verlichten. Perfect voor tijdens het spelen en het opbergen van de was. Hieronder vallen plafondlampen en hanglampen. Plafondlampen zijn ideaal voor kinderkamers met een laag plafond. De onderkant is voorzien van een diffuser zodat je niet direct in de lamp kijkt. Hanglampen worden met een pendel aan het plafond bevestigd. Plafondlampen en hanglampen zijn niet alleen praktisch maar ook erg decoratief. De lampen zijn namelijk verkrijgbaar in vele mooie stoffen met leuke prints en afbeeldingen. 

Sfeerverlichting

Naast functionele verlichting is ook sfeerverlichting zoals wandlampen en nachtlampen onmisbaar in de kinderkamer. Sfeerverlichting verspreid warm, zacht licht waarmee de kinderkamer sfeervol wordt verlicht. Want als je voor het slapen nog even een boekje wilt lezen wil je liever niet de felle lamp aandoen. Een wandlamp of nachtlamp zorgt dan net voor voldoende licht. 

Wanddecoratie

Met wanddecoratie breng je sfeer in de kinderkamer. Om rust en eenheid te creëren kies je voor wanddecoratie met een thema. Met kinderbehang en muurstickers kan je een thema groots uitzetten. Het behang van DekornikMIMI’Lou en Creative Lab Amsterdam zijn daar heel erg geschikt voor. Met thema’s zoals het oceaan, bos en jungle is succes gegarandeerd! 

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het thema subtiel door te voeren in de kinderkamer. De kinderbehang prints van Lilipinso en Little Amour passen dan het beste bij jouw stijl. De vilten en rotan wanddecoratie van Kids Depot zijn gemakkelijk te combineren en zijn veel te zien in de bohemian kinderkamer.

Als je op een snelle en eenvoudige manier een accent wil aanbrengen met wanddecoratie dan zijn dierenkoppen, kinderposters, muurstickers, wandhangers en wandplanken een goede optie. Ze brengen niet alleen gezelligheid en warmte, maar zijn ook leuk met elkaar te combineren en makkelijk te vervangen als je een keer iets anders wilt.

Kapstokken

Een kapstok of kapstokhaak is een echte musthave in de kinderkamer. Bijvoorbeeld naast de kast of het bed zodat je altijd een badjas of kleding bij de hand hebt. Er zijn grote kapstokken met meerdere haken maar met slechts één haak. De metalen kapstokken van Marnelly zijn zelfs alleen bij Kids Decoshop verkrijgbaar.

Wil je iets unieks? Ga dan voor een kledingrek. Zo heb je een echte eyecatcher in de bohemian kinderkamer! 

Klokken en wekkers

Een leuke kinderklok of wekker maakt kinderen nieuwsgierig om te leren klokkijken. Binnen no time weten ze zelf hoe laat het is én hoe laat ze dus uit bed mogen komen. Dan kan jij nog lekker even blijven liggen. 

De kinderklokken en wekkers hebben allemaal een toffe print of afbeelding. Kies een kinderklok met voertuigen, bloemen of vrolijke dieren. Binnen ieder thema is er wel een bijpassende kinderklok te vinden. 

Zo zijn klokken en wekkers niet alleen erg functioneel maar ook een leuke accessoire op de kinderkamer!

Opbergmanden

Speelgoed dat rondslingert in de kinderkamer ziet er rommelig uit en komt onrustig over. Een handige manier om snel speelgoed in de kinderkamer of speelkamer op te ruimen is in speelgoedopbergers.

Speelgoedkisten, speelgoedmanden of koffertjes zijn ideaal voor het opbergen van knuffels, kussens en speelgoed. Kids Decoshop heeft speelgoedopbergers in verschillende soorten en maten. Niet alleen erg handig, maar speelgoedopbergers fleuren ook de kinderkamer op!

Kijk jij al uit naar die heerlijk opgeruimde, schone en georganiseerde kinderkamer? 

Kinderkamers met een thema of in een bepaalde kleur

Vind je het lastig om zelf accessoires bij elkaar te zoeken die passen bij de stijl van jouw kinderkamer? Het assortiment van Kids Decoshop is gesorteerd op kleur en thema. Op deze manier shop je snel en eenvoudig accessoires van de populairste thema’s en kleuren zoals jungle, bohemian en naturel. Alles is met elkaar te mixen en te matchen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Kids Decoshop.