Aardetinten in de kinderkamer | 5x inspiratie

Aardetinten kinderkamer

Aardetinten in de kinderkamer zijn de trend van dit moment. Er zijn zoveel prachtige kleuren waar je uit kunt kiezen, waardoor je de gaafste combinaties kunt maken. In deze blog laat ik de mooiste kinderkamers met aardetinten zien, en heb ik een top 10 met de leukste bijpassende accessoires voor je verzameld.

Kinderkamer met aardetinten: warmte en rust

Aardetinten zijn favoriet in de kinderkamer. En dit is natuurlijk met een reden. Deze kleuren zorgen namelijk voor heel veel warmte in de slaapkamer van jouw kleintje. Maar dat niet alleen. Ook voor heel veel rust. En dat is heel fijn wanneer je kindje na een drukke dag op het kinderdagverblijf of school ’s avonds moet gaan slapen.

Welke kleuren zijn aardetinten?

Aardetinten zijn alle kleuren die je terugziet in de natuur. Het kleurenpalet is hierdoor erg groot. Je kunt hierbij denken aan roestbruin, beige, en ook groen. Zelfs okergeel behoort tot de natuurtinten. Hierdoor zijn er eindeloos veel combinaties met elkaar te maken. En natuurlijk kun je hier ook een kleur aan toevoegen dat geen aardetint is.

Ben je bang dat een kinderkamer met alleen maar aardetinten saai is? Nee hoor! Laat je inspireren door de volgende prachtige kinderkamers met allerlei kleuren uit de natuur, én de leukste accessoires. 

Aardetint met accessoires van natuurlijke materialen

Met aardetinten in de kinderkamer maak je de mooiste combinaties met meubels en accessoires van natuurlijke materialen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een rieten opbergmand, een houten peuterbed of een rotan stoel.

In de speelhoek van deze kinderkamer zie je deze combinatie terugkomen. De prachtige natuurtint terracotta op de muur zorgt al voor heel veel sfeer. Maar de accessoires van verschillende natuurlijk materialen geven nog veel meer warmte in de slaapkamer. Het is zo’n fijn plekje voor een kindje om te spelen.

Combinatie van verschillende natuurtinten

Er zijn zoveel mooie aardetinten waar je uit kunt keuzen. En het leuke is dat je deze nagenoeg allemaal met elkaar kunt combineren zonder dat het te druk of chaotisch wordt. In de kinderkamer hieronder is gekozen voor verschillende bruintinten, zoals onder andere een roestbruin dekbedovertrek en een behang met lichtbruine tekeningen.

Aardetint als accentkleur in de kinderkamer

Heb je een andere tint als basiskleur voor in de kinderkamer? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een aardetint als accentkleur. Het is leuk om hiermee een contrast te creëren tussen de verschillende kleuren.

In deze slaapkamer is de basis heel rustig met grijs en beige op de muren. De bruine klamboe knalt eruit en staat in een mooi contrast met de andere twee kleuren.

Roestbruine lambrisering op de muur in de babykamer

Roestbruin is op dit moment één van de meest populaire aardetinten in de babykamer en kinderkamer. En dat is ook niet zo gek. Het is zo’n mooie en warme kleur!

In de babykamer hieronder is gekozen voor een roestbruine lambrisering. Dit is een heel leuk effect op de muur. Als je de hoogte van de lambrisering tot net onder het midden houdt, dan zorg je er namelijk voor dat de ruimte nog groter lijkt. De accessoires van zeegras, rotan en hout maken het plaatje helemaal compleet.

Kinderkamer behang in een aardetint

Wil je liever geen muur verven, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een behang in een aardetint. Er zijn allerlei behangetjes waar je uit kunt kiezen. In deze kinderkamer is gekozen voor een behang in een terracotta kleur. Samen met het houten bedhuisje en de andere accessoires is het een heerlijke plek voor een kindje om te slapen en spelen.

De leukste accessoires in aardetinten voor de kinderkamer

Ben je op zoek naar accessoires in het aardetinten voor de kinderkamer? De top 10 met leukste accessoires heb ik voor je op een rij gezet. Van een klamboe tot een vloerkleed, en een dekbedovertrek tot een rotan spiegel.

Aardetinten kinderkamer accessoires
  1. KidsDepot rotan hanglamp, Bol.com, €59,99
  2. OYOY Living wandkleed, Bol.com, €92,50
  3. Rotan wandspiegel, Bol.com, €26,-
  4. ByOn decoratie ballon, Bol.com, €32,90
  5. Meyco klamboe, Bol.com, €41,95
  6. Konges Slöjd dekbedovertrek, Bol.com, €80,-
  7. Bamboe maan spiegel, Bol.com, €20,95
  8. Bloomingville sierkussen, Bol.com, €69,95
  9. Tapis Petit Round Anna vloerkleed, Bol.com, €64,99
  10. Bunny zitzak, Bol.com, €100,-

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.