Home » Accessoires » 12x een klamboe in de kinderkamer

12x een klamboe in de kinderkamer

Klamboe kinderkamer

Een klamboe is haast niet meer weg te denken uit de kinderkamer. Een hemeltje hangt niet alleen mooi en sfeervol boven een wieg, ledikant of kinderbed. Het is ook leuk om een speelhoekje ermee te maken. Maar hoe hang je een klamboe eigenlijk op? Uit welke kleuren kun je kiezen? En wat zijn de voordelen van een hemeltje? Laat je inspireren door de klamboes in de volgende 12 babykamers en kinderkamers.

Klamboe in de kinderkamer: sfeervol én praktisch

Een klamboe is een accessoires in de kinderkamer die zorgt voor veel sfeer. Maar het heeft ook veel voordelen. Als een klamboe boven een bedje hangt zorgt het namelijk voor een geborgen en veilig gevoel, voor zowel baby’s als oudere kindjes.

Er zijn hemeltjes in allerlei soorten kleuren, waardoor er altijd eentje te vinden is die past bij jouw babykamer of kinderkamer. Wat dacht je van roestbruin, roze of beige. Je kunt een hemeltje kiezen dat binnen het kleurenpalet van de slaapkamer past. Maar het is ook leuk om voor een kleur te gaan dat zorgt voor een mooi contrast.

De bekendste merken met klamboes zijn Meyco en Jollein. Beide merken hebben meer dan 20 klamboes in hun collectie. Deze zijn van een goede kwaliteit, én heel betaalbaar. Maar ben je op zoek naar hemeltjes die net een beetje anders zijn, kijk dan eens naar Nobodinoz en Konges Slöjd.

Hemeltje in de babykamer: de voordelen

Vaak wordt een hemeltje boven een wieg of ledikant opgehangen omdat het heel sfeervol is in de babykamer. Maar wist je dat een hemeltje ook veel voordelen heeft voor het slapen van je baby? Een hemeltje of klamboe houdt namelijk tocht, licht en prikkels tegen. En door de stof van het hemeltje om het ledikant te vouwen creëer je een knus holletje. Dit geeft een geborgen gevoel aan je baby.

Hemeltje boven een ledikant of wieg

In deze babykamer hangt de klamboe recht boven het slaapgedeelte van het ledikant. De stof kan helemaal om het hoofdeinde en de zijkanten worden gevouwen, zodat het alle prikkels van buiten tegenhoudt. De lichte kleur van de klamboe past ook heel mooi bij de roestbruine kleur op de muur. Het zorgt voor een mooi contrast.

Ook in deze babykamer kan het hemeltje helemaal om het bedje heen worden gevouwen. De beige kleur van het hemeltje sluit helemaal aan bij alle andere naturel tinten.

Klamboe in de hoek van de babykamer

Staat het ledikant in de hoek van de babykamer? Dan kun je de opening van het hemeltje richten naar de rest van de kamer. Op deze manier zorg je voor minder prikkels, maar kan je baby ook nog een beetje wegkijken in de kamer.

In deze babykamer houdt de klamboe een deel van het licht tegen van de raam. Maar kan de baby ook de kamer inkijken als hij in het ledikantje ligt.

Hemeltje in de kinderkamer

Een klamboe of hemeltje is niet alleen mooi en fijn boven een wieg of ledikant, maar het is ook heel leuk en sfeervol in de kinderkamer. Het kan zelfs de overgang van een ledikant naar een groter kinderbed zoals een peuterbed of eenpersoonsbed makkelijker maken. Door een hemeltje boven het bed te hangen voelt deze minder groot aan.

Hemeltje boven een kinderbed

In deze kinderkamer hangt het hemeltje boven het kinderbed. De stof hangt mooi over het bedhuisje, en om de randen zijn lichtjes gewikkeld voor nog meer sfeer. Dit is toch een heerlijk plekje voor een kindje om te slapen?

Hemeltje in een meisjeskamer

In deze roze meidenkamer hangt ook een mooi roestbruin hemeltje. Deze kleurt heel mooi bij de oudroze tint op de muren en het dekbedovertrek.

Klamboe in een jongenskamer

Een klamboe of hemeltje is niet alleen mooi in een meisjeskamer. Ook in een jongenskamer is dit super leuk! Kijk maar eens naar deze stoere grijsblauwe klamboe boven het peuterbed.

Ook in deze blauwe jongenskamer hangt een hemeltje boven het bed. De combinatie van blauw met roestbruin is heel stoer!

Klamboe als tent om in te spelen

Een klamboe is niet alleen te gebruiken boven een kinderbed, maar het is ook heel leuk om hier een zithoek of speelhoek mee te creëren in de kinderkamer. Met een klamboe maak je een knusse tent waar je kindje lekker in kan spelen. Een paar leuke kussens erin, wat lampjes en een hanger, en je hebt een heel gezellig hoekje gemaakt. Kijk maar eens naar de volgende voorbeelden.

Knus speelhoekje met kussens

Een zithoek met een hemeltje kleed je extra leuk aan door een kleed en kussens erin te leggen. Zo heeft je kindje een fijn plekje om lekker te spelen. Door de kussens wat verspreid door het hemeltje te leggen blijft deze ook mooi openstaan.

Nog zo’n leuk speelhoekje gemaakt van een hemeltje. Het is gezellig en sfeervol door alle accessoires eromheen, zoals een knuffel, kussens en opbergmanden.

Hangt de klamboe even in de weg tijdens het spelen? Dan leg je hier gemakkelijk een knoop in. Zo kan niemand struikelen of erin verstrikt raken.

Een klamboe met lichtjes

Wil je het zithoekje nog sfeervoller maken? Hang dan een lichtsnoer in de klamboe. Deze kun je los over de bovenkant hangen of op een aantal plekken vastzetten met naald en draad. Super leuk toch!

Hoe hang je een hemeltje op?

De meeste klamboes hebben aan de bovenkant een lusje waarmee je deze op kunt hangen. Dit kan op twee manieren: met een haakje aan het plafond of met een piekstok naast het bed.

Haakje aan het plafond

De meest voorkomende manier om een klamboe op te hangen is met een haakje aan het plafond. Je kunt hiervoor een schroefhaakje gebruiken. Het nadeel hiervan is dat wanneer je het hemeltje wilt verplaatsen er gaatjes in het plafond komen te zitten. Dat is natuurlijk zonde. Maar met een plafondhaak van Tesa Powerstrips heb je hier geen last van.

Piekstok voor een hemeltje

Een andere manier om een hemeltje op te hangen is met een piekstok. Het voordeel van een piekstok is dat deze makkelijk te verplaatsen is. Het nadeel is dat niet elke standaard even stabiel is. Let daar daarom op bij het aanschaffen ervan. Je wilt natuurlijk niet dat het hemeltje op je baby in het ledikant valt.

Hoe hang je een mobiel in een hemeltje?

Een vraag die vaak gesteld wordt is hoe je een mobiel of hanger aan het hemeltje vastmaakt. Ook hier zijn een aantal manieren voor. Als je een beetje handig bent dan kun je deze aan de binnenkant van het hemeltje vastmaken met naald en draad. Maar een veel makkelijkere oplossing is een klemmetje. De bovenkant van een muziekmobiel of hanger klem je dan vast aan de ring van de klamboe.

Is een klamboe gevaarlijk?

Veiligheid staat voorop, Een hemeltje of klamboe is gevaarlijk wanneer je ziet dat je baby eraan gaat trekken. Dan kan het gebeuren dat de stof over je baby valt in het wiegje of de ledikant. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het is dan veiliger om de klamboe tijdelijk even weg te halen. Vaak wanneer je kindje weer wat ouder is kun je het hemeltje weer gewoon ophangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *