Dino kinderkamer inspiratie | 5x shop the look!

Dino kinderkamer

Een dino kinderkamer! Elke dinosaurus fan droomt hier toch van. Dit thema kun je op allerlei manieren terug laten komen in de kinderkamer. Wat dacht je van een dino behang, een dinosaurus poster of een T-Rex dekbedovertrek. Laat je inspireren door de dinosaurus kinderkamers in deze blog, en de top 10 met de leukste dino accessoires.

Dinosaurus thema in de kinderkamer

Een stoere dinosaurus kinderkamer kun je op allerlei manieren inrichten. Je kunt de gaafste combinaties maken met kleuren, accessoires en meubels. In een dino kamer wordt vaak gekozen voor groen of blauw als hoofdkleur. Deze passen perfect bij het stoere dinosaurus thema. Maar kijk ook eens naar andere kleuren zoals bruin en grijs.

Weet je nog niet precies hoe je de dinosaurus kamer in wilt richten? Doe dan inspiratie op door te kijken naar de volgende 5 dino kinderkamers en shop the look!

Dino dekbedovertrek en knuffels

Een echte dino fan wil natuurlijk slapen onder een dinosaurus dekbedovertrek. In deze jongenskinderkamer is gekozen voor het dekbedovertrek van Studio Ditte met verschillende dino’s erop. Maar er zijn dekbedovertrekken in allerlei soorten en kleuren. Wat dacht je van het stoere T-Rex dekbedovertrek van Snurk? Het bed maak je helemaal af door er een aantal dino knuffels op te leggen.

Dino behang in de kinderkamer

Een dinosaurus behang op de muur is één van de makkelijkste manieren om het dino thema terug te laten komen in de kinderkamer. Er zijn allerlei soorten prints met dino’s erop te vinden.

In de kinderkamer hieronder is gekozen voor een behang met verschillende dinosaurussen erop zoals een triceratops, brontosaurus en een stegosaurus. Op het dekbedovertrek vind je dezelfde soort print terug als op het behang. De rest van de kinderkamer is daarom rustig gehouden, zodat het niet te chaotisch wordt.

In deze kinderkamer is voor een heel ander dino behang gekozen. Een landschap van bergen met op de voorgrond allerlei verschillende soorten dino’s.

Kleuren in een dino kamer

In heel veel dino kinderkamers wordt gekozen voor de kleuren groen of blauw. Maar er zijn nog veel meer opties! De kinderkamer hieronder laat zien dat neutrale aardetinten ook perfect passen bij een dinosaurus thema. Kijk maar eens naar het bruine hemeltje samen met het dekbedovertrek en de knuffel. Het rotan wandrek en het houten bed combineren hier ook heel mooi bij.

Dinosaurus poster in de kinderkamer

Het dino thema hoeft niet altijd op grootste wijze aanwezig te zijn in de kinderkamer. Dit kan natuurlijk ook met een aantal kleine accessoires. Door bijvoorbeeld een mooie dino poster aan de muur en een aantal speelgoed dinosaurussen op een plank.

De leukste accessoires voor een dino kinderkamer

Ben je op zoek naar accessoires voor een dinosaurus kinderkamer? De leukste 10 heb ik voor je op een rij gezet. Van een poster tot een vloerkleed, en een dekbedovertrek tot een knuffel.

Dino kinderkamer accessoires
  1. Wild & Soft dinosaurus, Bol.com, €66,99
  2. Dinosaurus hanglamp, Bol.com, €54,95
  3. Fabryk Design geometrische brontosaurus (80 x 71 cm), Bol.com, €59,95
  4. Schoolplaat dino’s (40 x 60 cm), Bol.com, €24,95
  5. Studio Ditte dino dekbedovertrek, Bol.com, €59,-
  6. Houten 3D puzzel T-Rex, Bol.com, €8,99
  7. Tyrannosaurus Rex wandlamp, Bol.com, €139,-
  8. Dino vloerkleed, Bol.com, €20,95
  9. Jurassic World brullende T-Rex, Bol.com, €49,99
  10. Triceratops knuffel, Bol.com, €37,40

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.