Blauwe kinderkamer | 6x inspiratie & shop the look

Blauwe kinderkamer inspiratie

Een blauwe kinderkamer is niet alleen leuk voor een jongen, maar ook voor een meisje. Er zijn namelijk allerlei verschillende tinten blauw waar je uit kunt kiezen. Hiermee kun je de mooiste combinaties maken met andere kleuren en materialen. In dit artikel laat ik 5 voorbeelden zien van blauwe kinderkamers. En heb ik de leukste blauwe accessoires voor je op een rij gezet.

Blauw in de kinderkamer zorgt voor rust

De kleur blauw in de kinderkamer zorgt voor rust en heeft zelfs een kalmerend effect. Dat klinkt niet verkeerd voor in de slaapkamer van jouw kindje, toch? Er zijn verschillende tinten waar je uit kunt kiezen, waarmee je alle kanten op kunt. Wat dacht je van petrol, marineblauw of turquoise.

1. Blauw in combinatie met aardetinten

Blauw is van zichzelf een koele kleur. Maar dit betekent niet dat je geen warme sfeer kunt creëren in een blauwe kinderkamer. Deze kleur laat zich bijvoorbeeld perfect combineren met aardetinten. In de kinderkamer hieronder is gekozen voor een terracotta vloerkleed en hoeslaken.

2. Blauwe accessoires in de kinderkamer

Wil je graag blauw in de kinderkamer terug laten komen, maar vind je een muur in deze kleur wat heftig? Ga dan voor alleen blauwe accessoires. Kies bijvoorbeeld een blauw dekbedovertrek of vloerkleed. Of wat dacht je van een aantal sierkussens. Om het wat speelser te maken is het leuk om verschillende blauwtinten met elkaar te combineren.

3. Kinderkamer met een donkerblauwe muur

Een donkerblauwe muur geeft de jongenskinderkamer meteen een stoere look! Het houten bedhuisje en accessoires zijn een mooi contrast met deze donkere kleur. Het geeft ook veel sfeer om de blauwe verf op slechts een deel van de muur de hoek om laten gaan. Maar let wel op. Doe dit alleen als de kinderkamer ruim genoeg is. De ruimte kan hierdoor namelijk wat kleiner aanvoelen.

4. Blauwe kinderkamer met groen

Wil je een wat meer gewaagde kleurencombinatie in de kinderkamer? Denk dan eens aan blauw en groen. In de jungle kamer is een toffe combinatie gemaakt met een blauwe muur samen met een groen jungle behang. Door de knuffels op het bed en het haai vloerkleed is het een gezellige beestenboel geworden.

5. Meerdere tinten blauw combineren

Er zijn allerlei verschillende tinten blauw. Kun je geen keuze maken? Combineer dan gewoon meerdere blauwtinten met elkaar. Kijk maar eens naar deze kinderkamer. Zowel de muur als de twee sierkussens op bed hebben allemaal een andere tint. Dit geeft een speels effect aan de kinderkamer. Als je een andere kleur zoals bruin terug laat komen, dan hoef je ook niet bang te zijn dat de slaapkamer te koel is. Kijk maar de combinatie van de blauwe muur en de bruine klamboe en vlaggenlijn.

6. Blauw combineren met natuurlijke materialen

Blauw in de kinderkamer is ook heel mooi te combineren met meubels en accessoires van natuurlijke materialen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld hout, rotan, riet, maar ook jute en zeegras. Omdat blauw van zichzelf een koele kleur is, zorg je er op deze manier voor dat er meer warmte aan de kamer wordt toegevoegd.

Kijk maar eens naar de babykamer hieronder. Er is gekozen voor een stoere donkerblauwe kleur op de muur. Maar door de houten kledingkast en ledikant, jute vloerkleed en rotan wandspiegel voelt het kamertje toch heel warm aan.

De leukste accessoires voor een blauwe kinderkamer

Ben je op zoek naar accessoires in het blauw voor de kinderkamer? De leukste 10 heb ik voor je op een rij gezet. Van een klamboe tot een dekbedovertrek, en een vloerkleed tot een zitzak.

Blauwe kinderkamer accessoires
  1. Vlaggenlijn, Bol.com, €27,90
  2. Blauwe hanglamp, Bol.com, €54,90
  3. Industriele tafellamp, Bol.com, €32,15
  4. Dierenkop neushoorn, Bol.com, €62,90
  5. Jollein klamboe, Bol.com, €36,21
  6. Sierkussen, Bol.com, €24,95
  7. Opvouwbare krat, Hema, €4,60
  8. Studio Ditte vliegtuigjes dekbedovertrek, Bol.com, €62,95
  9. Zitzak, Bol.com, €39,95
  10. Tapis Petit vloerkleed petrol, Bol.com, €56,20

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.