22x Meisjeskamer | inspiratie & shop the look!

Een meisjeskamer inrichten kan nog wel eens een uitdaging zijn. Je wilt een unieke kamer voor je dochtertje creëren, maar hoe doe je dit zonder meteen terug te vallen op bijvoorbeeld roze? Gelukkig zijn er nog heel veel andere prachtige kleuren voor een meidenkamer. En natuurlijk kun je ook kiezen voor een thema in de kinderkamer. Om je op weg te helpen hebben we de 22 mooiste en leukste meisjeskamers voor je verzameld.

Inspiratie voor een kinderkamer voor een meisje

Om je op weg te helpen hebben we babykamers en kinderkamers  met de populairste kleuren en thema’s voor meisjes van dit moment voor je verzameld. Door allerlei combinaties van kleuren, thema’s, meubels en accessoires heeft elke kamer een unieke sfeer. Laat je inspireren, en shop the look!

Kleuren in een meisjeskamer

Voorheen werd meestal gekozen voor roze in een kinderkamer voor een meisje. Dit is ook niet zo gek. Het is tenslotte een heel mooie kleur, waarop allerlei variaties mogelijk zijn. Maar het is natuurlijk ook leuk eens om te kijken naar andere kleuren en combinaties voor in een meisjeskamer. Er is nog zoveel meer mogelijk!

Wat dacht je van roestbruin, terracotta of groen? Dit zijn slechts enkele voorbeelden van andere kleuren voor in een meidenkamer. Wij laten je graag zien welke mooie kleuren je kunt kiezen voor een meisjeskamer, en met welke meubels en accessoires je deze kunt combineren.

Lees ookDe populairste kleuren voor de kinderkamer

Roze in een meisjeskamer

Ondanks dat niet meer standaard wordt gekozen voor roze in een meisjeskamer, is het nog steeds een populaire kleur. Er zijn ontzettend veel tinten waar je uit kunt kiezen die elk weer een andere sfeer creëren in de kinderkamer. Wat dacht je van oudroze of zalmroze? En zelfs sommige terracotta tinten neigen wat naar roze.

In de kinderkamer hieronder is gekozen voor een zachtroze tint op de muur. De meubels en accessoires zijn grotendeels gemaakt van natuurlijke materialen. De meisjeskamer heeft hierdoor een fijne en warme sfeer.

Het is ook leuk om verschillende tinten roze met elkaar te combineren zoals in de kinderkamer hieronder. Er is gekozen voor een roze behang met een print op de muur en een hoeslaken in weer een andere tint. De roestbruine klamboe zorgt voor een leuk contrast.

Een roze meisjeskamer hoeft natuurlijk niet altijd zoetsappig te zijn. Kijk maar eens naar deze babykamer met een industriële look waar voor roze is gekozen als accentkleur. Hartstikke stoer!

Wil je in jouw meisjes kinderkamer geen roze als hoofdkleur? Dan kun je het ook terug laten komen als accentkleur. Bijvoorbeeld door een roze kussen of plaid op het bed.

Lees ook: Dit zijn de leukste vloerkleden voor de kinderkamer

Aardetinten zijn de trend van dit moment

Aardetinten in een meisjeskamer zijn de trend van dit moment. Deze kleuren vinden hun oorsprong in de natuur, en zorgen daardoor voor veel rust. Het kleurenpalet is ook erg breed. Je kunt kiezen uit tinten zoals roestbruin, naturel en natuurlijk ook groen.

In de kinderkamer hieronder is gekozen voor terracotta op de muur. Deze warme kleur gaat heel mooi samen met natuurlijke materialen zoals hout, riet en zeegras.

Roestbruin is één van de meest populaire aardetinten om te gebruiken in een meisjeskamer. In deze babykamer is gekozen voor een lambrisering in deze kleur.

Het is natuurlijk ook mogelijk om aardetinten als accentkleur terug te laten komen. In de kinderkamer voor een meisje hieronder is gekozen voor een bruin dekbedovertrek. Dit kleurt heel mooi bij het terracotta behang op de muur.

Roestbruin in een meidenkamer

Eerder heb je al kunnen lezen dat roestbruin één van de meest populaire kleuren voor in de kinderkamer is. Het is een prachtige bruine kleur met een rode gloed erin, en deze zorgt voor veel warmte in een meisjeskamer.

Ook in deze babykamer is gekozen voor een mooie roestbruine tint op de muur. Samen met het houten ledikantje en beige klamboe is het een prachtige combinatie.

Naturel tinten in een meisjes kinderkamer

Er wordt steeds vaker gekozen voor een naturel meisjeskamer. En dat is ook niet zo gek. Tegenwoordig krijgen kinderen steeds meer prikkels binnen. Dan is het heel fijn dat jouw dochter tot rust kan komen in haar slaapkamer. In de kinderkamer hieronder is speelhoekje gemaakt waarin allerlei naturel tinten terugkomen: de klamboe, de giraf en de kussens. De rieten opbergmanden en hanglamp combineren hier perfect bij.

In deze kinderkamer voor een meisje is gekozen voor een grijs behang samen met houten meubels en accessoires.

Meidenkamer met terracotta

Terracotta lijkt erg veel op roestbruin. Maar waar roestbruin neigt naar rood, zie je bij terracotta vaak een oranje of roze gloed erin. Ook deze aardetint zorgt voor veel warmte en rust in een kinderkamer voor een meisje, en is te combineren met allerlei kleuren. Kijk maar eens naar de meidenkamer hieronder. Hier zie je terracotta onder andere samen met bruin, roze en zelfs blauw.

Ontspannen in een groene meisjeskamer

Groen zorgt voor een rustige sfeer in de kinderkamer waardoor je dochter zich heerlijk kan ontspannen. Je kunt deze kleur op allerlei manieren terug laten komen. In deze meisjeskamer zijn verschillende tinten groen met elkaar gecombineerd. De muur heeft een lichtgroene kleur, en het hemeltje en het plaid zijn weer iets donkerder gekleurd. Zo is het samen een heel mooi geheel.

Ook in deze babykamer voor een meisje zijn meerdere tinten groen met elkaar gecombineerd. Je ziet een groengrijze tint op de muur samen met een donkergroen hemeltje boven het ledikant. Erg stijlvol!

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een groen meubelstuk, zoals de commode hieronder. Op deze manier heb je een echte eye-catcher in jouw meidenkamer.

Blauw in een meisjeskamer

Blauw wordt vaak gekozen in een jongenskamer, maar deze kleur kan natuurlijk ook gewoon in een meisjeskamer. Blauw is van zichzelf een koele kleur, en daarom perfect te combineren met aardetinten. Zo voeg je meteen meer warmte toe aan de kinderkamer.

Thema’s in een meisjeskamer

Naast kleuren zijn er ook allerlei leuke thema’s voor een meisjeskamer waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je van een bloemen of de jungle? Maar ook met een bohemian thema kun je alle kanten op in de kinderkamer. Bijvoorbeeld gecombineerd met regenbogen. Het is ook heel leuk als je kindje wat ouder is om samen een thema te kiezen voor haar kamer.

LeestipKinderkamer thema’s | dit zijn de leukste thema’s

Een rustig bohemian meidenkamer

De boho look zie je steeds vaker terug in een meisjeskamer. Het leuke aan dit thema is dat je alle kleuren, patronen en materialen met elkaar mag combineren. Maar de basis van de kinderkamer moet rustig zijn. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de muren wit te houden.

Bij een bohemian thema worden ook vaak gebruik gemaakt van meubels en accessoires van natuurlijke materialen, zoals hout, rotan en riet. Kijk maar eens naar deze babykamer voor een meisje.

Vrolijke bloemen voor een meisje

Een populair meisjes thema voor de kinderkamer zijn bloemen. Deze zorgen voor veel vrolijkheid en gezelligheid. Om de bloemen terug te laten komen in de kinderkamer wordt vaak gekozen voor een behang. Er zijn allerlei soorten waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bloemetjes behang met neutrale kleuren, zoals in de babykamer hieronder.

Maar ook voor een kleurrijk bloemetjes behang, zoals in de meisjes kinderkamer hieronder. Het is een prachtig geheel met alle accessoires.

Een jungle meisjes kinderkamer

Natuurlijk mag een junglekamer ook niet ontbreken in dit rijtje. Dit is nog steeds één van de meest populaire thema’s voor in de kinderkamer, ook voor een meisje. De slaapkamer van jouw dochter is op allerlei manieren te stylen om de big five terug te laten komen. Hoe gaaf is dit rieten dakje boven het bed!

Door een jungle behang op de muur lijkt het alsof je midden in de jungle tussen alle dieren staat. Kijk maar eens naar deze babykamer.

Behang in een meisjeskamer

Een leuke manier om een kleur en/of thema terug te laten komen in de kinderkamer is door te kiezen voor behang op de muur. Er zijn allerlei soorten waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je inspiratie voor een aantal leuke behangetjes in een meisjeskamer.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.