Naturel kinderkamer | 5x inspiratie & shop the look!

Naturel kinderkamer

Een naturel kinderkamer is de trend van dit moment. En dit is niet voor niets! De naturel kleuren zorgen voor veel rust in de kinderkamer. Samen met natuurlijke materialen geeft het de slaap- en speelplek van jouw kindje ook een warme sfeer. Ben je benieuwd hoe je een naturel kinderkamer maakt? Bekijk dan alle voorbeelden, tips en de leukste accessoires in deze blog.

Een rustige naturel kinderkamer

Een naturel kinderkamer straalt veel rust uit. Dit is heel fijn als jouw kindje nog een baby is. Een babykamer met rustige natuurlijke kleuren zorgt voor weinig prikkels waardoor jouw kindje heerlijk kan slapen. Maar ook een naturel kinderkamer is voor wat oudere kindjes een fijne plek om zowel te slapen als te spelen. Door het speelgoed op de kamer kan het soms wat rommelig en druk worden, maar door natuurlijke kleuren en materialen te gebruiken blijft het toch rustiger.

Naturel kleuren in een kinderkamer

Misschien denk je dat het aantal naturel kleuren wat beperkt is. Maar je kunt uit allerlei soorten tinten kiezen. Van licht tot donker. Een aantal voorbeelden van lichte natuurlijke kleuren zijn: crème, beige, maar ook taupe. Maar je kunt ook kiezen uit donkere naturel kleuren zoals mosgroen, bruin en terracotta.

Speelhoekje met verschillende bruintinten

In het speelhoekje van deze kinderkamer is gekozen om verschillende tinten bruin met elkaar te combineren. Ook is er gekozen voor een aantal accessoires gemaakt van natuurlijke materialen. Dit samen zorgt ervoor dat het een fijne en knusse plek is voor een kindje om lekker te spelen of een boekje te lezen.

Accessoires van natuurlijke materialen

In een naturel kinderkamer mogen accessoires van natuurlijke materialen eigenlijk niet ontbreken. Maar aan welke natuurlijke materialen kun je dan denken? Een aantal voorbeelden zijn jute, riet, rotan, bamboe, en natuurlijk hout.

Jute, riet en hout in de kinderkamer

In de kinderkamer hieronder zie je bijvoorbeeld een jute vloerkleed, een rieten poef en een houten kapstok. Hoewel de kleuren erg licht zijn, zorgen de accessoires van natuurlijke materialen voor een warme sfeer. Andere accessoires waar je nog aan kunt denken zijn een rotan stoel of een bamboe hanglamp.

Houten meubels in een natuurlijke kinderkamer

Houten meubels maken een kinderkamer met een naturel look helemaal af. Hierbij valt te kiezen uit allerlei soorten hout, maar het mooiste zijn toch wel meubels van hout die zo min mogelijk bewerkt zijn.

Een webben kast en houten ledikant in de babykamer

In onderstaande babykamer vind je een prachtige webbing kledingkast en een naturel houten ledikant. En wat vind je trouwens van het donkerblauw op de muur? Een heel stoere combinatie met alle naturel kleuren in de kinderkamer.

Kinderkamer met een naturel bedje en houten glijbaan

Ook in deze babykamer vind je houten meubels. Een naturel ledikant en een houten glijbaan. Samen met de andere houten accessoires is dit een heel mooie combinatie en geeft het een warm gevoel.

Behang in een naturel kinderkamer

In een kinderkamer met natuurlijke kleuren kun je ervoor kiezen om een naturel tint op de muur te verven, zoals bijvoorbeeld beige of roestbruin. Maar een behang met een print op basis van naturel kleuren is ook een heel leuke optie. Is jouw kindje helemaal weg van het jungle thema? Kies dan een jungle behang met naturel tinten. Je slaat dan meteen twee vliegen in één klap.

Jungle thema met naturel kleuren

In de kinderkamer hieronder zie je hoe je het jungle thema kunt combineren met naturel kleuren. Het behang bestaat uit zachte natuurlijke kleuren, zoals beige, bruin en mosgroen. En alle accessoires en meubels zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en riet.

De leukste accessoires voor een naturel kinderkamer

Ben je op zoek naar accessoires voor een naturel kinderkamer? Dit is mijn top 12 met leukste accessoires voor een kinderkamer met naturel tinten.

Accessoires naturel kinderkamer
 1. Kidsdepot rotan hanglamp, Bol.com, €59,99
 2. Rotan spiegel, Bol.com, €34,95
 3. KidsDepot bamboe wandrek, Bol.com, €69,90
 4. Stoffen ballon, Bol.com, €34,-
 5. Rotan kapstok, Bol.com, €30,99
 6. Love Me Decorations olifant, PSIkhouvanjou, €79,95
 7. Jollein klamboe, Bol.com, €39,95
 8. Easy Living rotan kinderstoel, Bol.com, €74,-
 9. Konges Sløjd dekbedovertrek, Bol.com, €69,-
 10. Bloomingville kussen, Bol.com, €69,95
 11. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €64,95
 12. Kidsdepot opbergmanden, Bol.com, €64,95

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.