Bloemen in de kinderkamer | 10x inspiratie & shop the look

Van een bloemen kinderkamer wordt jouw kindje helemaal vrolijk! Dit thema kun je op allerlei manieren terug laten komen. Wat dacht van een mooi bloemen behang? Een vilten plant? Of een dekbedovertrek met bloemetjes erop? Laat je inspireren door de mooiste babykamers en kinderkamers met een bloemen thema, én de leukste accessoires. 

Bloemen kinderkamer: een fleurig thema

Een bloemen thema zorgt voor vrolijkheid en gezelligheid in de babykamer of kinderkamer. Het is een favoriet voor in een meisjeskamer. Je verwacht misschien allerlei opvallende kleuren, zoals een rode roos, een gele tulp of een blauw vergeet-mij-nietje. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Nagenoeg alle kleuren passen bij dit thema. Wat dacht je van bijvoorbeeld aardetinten, groen of zelfs grijs?

Wil je graag een bloemen thema in de kinderkamer, maar weet je nog niet precies hoe? Laat je dan inspireren door de volgende bloemen babykamers en kinderkamers en shop the look! 

Bloemen thema met natuurlijke materialen

Een bloemen thema is perfect te combineren met meubels en accessoires van natuurlijke materialen, zoals hout, rotan en riet. Je maakt hiermee de mooiste combinaties. Zo is hieronder bijvoorbeeld gekozen voor een houten ledikant. Dit past prachtig bij het bruine behang van Roomblush.

In deze kinderkamer is gekozen voor een bedhuisje van onbewerkt hout. Deze gaat helemaal op in het behang, en de kamer oogt hierdoor lekker ruimtelijk.

Er zijn natuurlijk ook allerlei accessoires van natuurlijke materialen die je kunt combineren met een bloemen thema in de kinderkamer. In de babykamer hieronder zie je een verschoonmand van palmbladeren en een mandje van zeegras.

Kleuren in de bloemen kinderkamer

Bloemen komen in de natuur voor in allerlei soorten en maten, en ook kleuren. Dit zie je ook terug in de kinderkamer. Je kunt alle kleuren kiezen die je maar wilt. Wat dacht je van groen, roze of blauw?

In de speelhoek van deze kinderkamer is gekozen voor een bloemetjes behang met gemixte donkere kleuren. Het roestbruine hemeltje kleurt hier prachtig bij.

De natuurlijke kleur groen past ook perfect bij het bloemen thema. In het behang komt naast groen ook nog een aantal andere kleuren terug. Het groene hemeltje past hier daarom heel mooi bij.

In deze babykamer is een heel gave combinatie gemaakt. Naast aardetinten zie je namelijk een grijsblauwe kleur terug op de muur. Samen met het metalen ledikant is het zo een heel stoer kamertje!

In een meisjeskamer wordt net iets vaker gekozen voor bloemen en roze. Waarom zou je deze twee dan niet met elkaar combineren? Dit zie je hieronder in de kinderkamer. Er is gekozen voor een bloemetjes behang met een aantal roze tinten erin, en een bijpassend hemeltje boven het bed.

Bloemen maken een prachtige combinatie met aardetinten. Je kunt hierbij kiezen uit allerlei kleuren, zoals roestbruin, terracotta of een naturel kleur. In de babykamer zie je een aantal van deze kleuren terug. Samen met de accessoires van hout en riet, en het rotan wiegje is het een prachtige kamer. En uniek is de lambrisering met het onderste deel geverfd en het bovenste deel een bloemetjes behang.

Planten in de kinderkamer

Planten passen perfect bij een bloemen thema in de kinderkamer. Kijk maar eens naar de mooie grote plant achter het bed, en het kleine plantje op het nachtkastje. Wist je dat deze ook nog eens ervoor kunnen zorgen dat je beter slaapt?

Heb je geen groene vingers? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor vilten bloemen en planten in de babykamer of kinderkamer. Deze heb je in allerlei soorten en maten. Hieronder vind je een kleine greep uit de collectie van KidsDepot.

Dekbedovertrek met bloemen

Om een bloemen thema terug te laten komen in de kinderkamer wordt vaak gekozen voor een behang met bloemen. Maar vind je dit misschien iets te heftig. Dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een dekbedovertrek met bloemetjes erop. In de kinderkamer hieronder is zowel een bloemen behang als een dekbedovertrek met elkaar gecombineerd.

De leukste bloemen accessoires voor de kinderkamer

Ben je op zoek naar accessoires voor een bloemen kinderkamer? De 12 leukste heb ik voor je verzameld. Van een bloemen kussen tot een dekbedovertrek, en van een bloemen aankleedkussenhoes tot een vloerkleed.

Bloemen accessoires kinderkamer
 1. CamCam Copenhagen sierkussen, Bol.com, €37,90
 2. Cotton Balls lichtsnoer, Bol.com, €32,95
 3. KidsDepot bloemen wandhanger, Bol.com, €21,40
 4. Bloesemtak muursticker, Bol.com, €16,95
 5. Jollein hoeslaken, Bol.com, €11,99
 6. Little Dutch wild flowers roestbruin, Bol.com, €31,99
 7. Meyco aankleedkussenhoes, Bol.com, €12,51
 8. Meyco ledikantlaken, Bol.com, €13,04
 9. Little Dutch ledikantdeken, Bol.com, €62,95
 10. Bloem vloerkleed, Bol.com, €149,99
 11. BINK Bedding dekbedovertrek, Bol.com, €59,95
 12. KidsDepot vilten plant, Bol.com, €24,95

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.