24x jongenskamer | inspiratie & shop the look

Een jongenskamer inrichten is vaak een uitdaging. Je wilt een unieke kamer voor je zoontje creëren, maar hoe doe je dit zonder meteen terug te vallen op bijvoorbeeld blauw? Gelukkig zijn er nog veel meer mooie kleuren voor een jongens kinderkamer. En natuurlijk heb je ook de keuze uit allerlei leuke thema’s. Om je op weg te helpen hebben we de 24 leukste en stoerste jongenskamers voor je verzameld.

Inspiratie voor een kinderkamer voor een jongen

Om je te helpen hebben we de 24 mooiste en leukste babykamers en kinderkamers voor jongens voor je verzameld. Elke kamer heeft een ander sfeer, combinatie van kleuren en/of een thema. Met deze tips heb ook jij straks een heel gave jongenskamer. Laat je inspireren en shop the look!

Kleuren in een jongenskamer

Vroeger werd vaak standaard gekozen voor blauw in een kinderkamer voor een jongen. Hoewel er allerlei variaties van deze mooie kleur zijn, is het ook leuk om eens te kijken naar andere kleuren en combinaties voor in een jongenskamer. Er is namelijk nog veel meer mogelijk!

Wat dacht je bijvoorbeeld van aardetinten in een jongens kinderkamer? De trend van dit moment zijn onder andere roestbruin, terracotta en naturel. Samen met meubels en accessoires van natuurlijke materialen vormt het een heel mooi geheel. Voor een stoere look kun je alsnog een combinatie maken met blauw of bijvoorbeeld zwart.

Lees ook: Dit zijn de leukste kleuren voor de kinderkamer

Blauw in een jongenskamer

Tegenwoordig wordt niet standaard meer gekozen voor blauw in de babykamer of kinderkamer voor een jongen. Maar desondanks is het nog steeds een heel populaire kleur. Er zijn dan ook allerlei tinten waar je uit kunt kiezen, en er zijn ook heel mooie combinaties met andere kleuren te maken.

Blauw is van zichzelf een koele kleur. Daarom is het verstandig om deze te combineren met warmere tinten en/of natuurlijke materialen. In de kinderkamer hieronder zie je een lichtblauwe kleur op de muur. Maar door het houten peuterbed en de bruine accessoires voelt het kamertje toch heel warm aan.

Ook in deze kinderkamer voor een jongen is gekozen voor een blauwe kleur op de muur, maar dan een donkere tint. Er is een speels effect gecreëerd door niet de hele muur te verven, maar slechts een deel ervan. Samen met het roestbruine hemeltje, vloerkleed en vlaggenlijn ontstaat een mooi contrast met de muur.

Je hoeft natuurlijk niet altijd te kiezen voor een kleur op de muur. In de jongenskamer hieronder is gekozen voor een rustige basis met witte muren. De accessoires hebben een stoere petrol en roestbruine kleur.

Lees ook: Dit zijn de leukste vloerkleden voor de kinderkamer

Aardetinten: de trend van dit moment

De trend van dit moment zijn aardetinten in de kinderkamer. Voorbeelden zijn roestbruin, terracotta, maar ook groen en zelfs okergeel. Deze kleuren vinden hun oorsprong in de natuur, en zorgen voor veel warmte en rust in zowel de babykamer als kinderkamer.

In de jongenskamer hieronder zijn allerlei bruintinten met elkaar gecombineerd. En het jungle behang kleurt hier ook nog eens perfect bij. Samen met alle accessoires is het een gezellige en fijne plek voor een jongen om te spelen en te slapen.

Ook in deze jongens kinderkamer zijn allerlei bruintinten met elkaar gecombineerd. De accessoires zoals de klamboe, de macramé hanger en het jute vloerkleed maken het helemaal af.

Je kunt natuurlijk ook gaan voor donkere aardetinten. Dat geeft weer een heel andere sfeer aan een kinderkamer.

Roestbruin is één van de meest gekozen aardetinten voor in de kinderkamer. In deze babykamer is gekozen voor een diepe en warme tint op de muur. Prachtig! Samen met het houten ledikant en de accessoires voelt het heel warm aan. Een fijne plek voor een baby om te slapen. De klamboe zorgt ook nog eens voor minder prikkels.

Een mooi effect voor op de muur is een lambrisering. In deze jongens babykamer is gekozen voor roestbruin aan de onderkant en wit aan de bovenkant. Op deze manier kun je een kamer nog groter doen laten lijken. Dit is handig als je een kleine kinderkamer hebt.

Groen in een kinderkamer voor een jongen

Naast blauw is ook groen een populaire kleur voor een jongenskamer. In deze kinderkamer is gekozen om allerlei groentinten met elkaar te combineren. Onder andere de muur, het hemeltje en het plaid hebben allemaal een andere tint. Hierdoor wordt het niet saai, maar juist lekker speels.

Je kunt groen natuurlijk terug laten komen door te kiezen voor alleen accessoires in deze kleur. In de jongens kinderkamer hieronder is gekozen voor een groen hemeltje en poster. Samen met het donkerblauwe dekbedovertrek is het een heel gave combinatie.

Naturel tinten in een jongens kinderkamer

Een naturel kinderkamer zorgt voor veel rust. Dit is niet alleen fijn als jouw zoontje nog een baby’tje is, maar ook als hij wat ouder is. Zo creëer je een fijne plek om te spelen en om daarna ook rustig te gaan slapen.

Door een hemeltje aan het plafond te hangen maak je op een eenvoudige manier een heel leuk speelhoekje in een jongenskamer. Een aantal kussen en knuffels erbij maken het helemaal af. In dit hoekje is gekozen voor allerlei verschillende naturel tinten samen met accessoires van natuurlijke materialen. Een gezellig plekje voor een jongen om lekker te spelen.

Ook dit is een prachtige naturel babykamer. De basis is heel rustig gehouden met het grijze behang, maar door de naturel kleuraccenten en de houten elementen voelt het toch warm aan.

En natuurlijk kun je ook kiezen voor een jungle thema in een naturel jongenskamer. Er is gekozen voor een behang dat heel mooi aansluit bij de andere naturel tinten in de kinderkamer.

Thema’s in een jongens kinderkamer

Naast kleuren zijn er ook allerlei thema’s voor een jongens kinderkamer waar je uit kunt kiezen. Wat dacht je van een junglekamer of dino’s? En natuurlijk hoeft een thema heus niet per se stoer te zijn. Ook regenbogen of een boho look zijn heel leuk voor een kinderkamer voor een jongen. En als je kindje wat ouder is, is het ook heel leuk om samen een thema te kiezen voor de kinderkamer.

Lees ook: Dit zijn de leukste thema’s voor de kinderkamer

Een stoer dino thema

Naast kleuren kun je ook kiezen voor een thema voor een jongenskamer. Wat dacht je van een stoer dino thema? In de kinderkamer hieronder komen dinosaurussen op zowel het behang als het dekbedovertrek terug.

Een jungle jongenskamer

De jungle is één van de populairste thema’s voor de kinderkamer. Deze wordt dan ook vaak gekozen voor een jongenskamer. Het leuke is dat hier ook allerlei combinaties met kleuren in te maken zijn. In de junglekamer hieronder is het bedhuisje omgetoverd tot een soort hut. Samen met alle dieren eromheen is het een heel gave plek om te spelen en te slapen!

Ook in deze babykamer voor een jongen komt het jungle thema volop terug. Alle knuffels maken het een gezellige beestenboel!

Een rustige boho look

Wil je liever een rustige jongenskamer? Kijk dan eens naar de volgende kinderkamers met een boho look. Bij een bohemian thema is de basis erg rustig, maar mag je daarnaast alle kleuren, patronen en materialen met elkaar mixen. Het leuke daaraan is dat elke boho kinderkamer er daardoor anders uit komt te zien.

De babykamer hieronder heeft een rustige basis doordat de muren wit zijn gebleven. De mix van de verschillende materialen, zoals de houten meubels, rietpluimen en bamboe hanglamp passen helemaal bij de boho look.

Ook in deze bohemian kinderkamer is de basis rustig gehouden, maar is juist gekozen voor een mix van verschillende kleuren. Hierdoor heeft het kamertje een gezellige en vrolijke sfeer. Maar door de keuze voor pastel tinten voelt het niet te druk.

Als je denkt dat een bohemian thema niet stoer kan zijn, dan heb je het mis. Deze kinderkamer met grote golven op de muur is toch super gaaf voor een jongen! En ook hier zijn weer allerlei materialen en kleuren met elkaar gemixt.

Een stoere jongenskamer

Wil je graag een stoere jongenskamer? Kijk dan eens naar de volgende voorbeelden. Er zijn zoveel variaties hierin mogelijk, zowel met kleuren als thema’s. In deze kinderkamer hieronder is gekozen voor een donkerblauwe kleur op de muur, en een dekbedovertrek met dino’s erop. Super stoer!

Maar ook met groen kun je een heel stoere jongenskamer creëren. Kijk maar eens naar dit kamertje! Op de ene muur is gekozen voor een jungle behang en de andere muur is donkergroen. Dit is heel gaaf als je zoontje gek is op de jungle.

Als je graag een naturel kinderkamer wilt, dan hoeft dat niet per se te betekenen dat de slaapkamer van jouw zoontje er dan saai uit komt te zien. In deze babykamer voor een jongen is gekozen voor houten meubels en de accessoires hebben allerlei naturel tinten. Maar op de muur achter het ledikant zie je een groot donkerblauw vlak. Dit geeft meteen een stoere look aan deze kinderkamer.

Is je zoontje gek op jungledieren? Kijk dan eens naar de jongens kinderkamer hieronder. De combinatie van groen met blauw is gewaagd, maar heel stoer!

Ook in deze kinderkamer komt het jungle thema terug, maar dan samen met een roestbruine kleur. Ook dit is een heel stoere combinatie voor een jongenskamer.

Behang in een jongenskamer

Met behang kun je heel snel en makkelijk een stoere jongenskamer creëren. En zo heb je meteen een gave eye-catcher in de kamer. Er zijn allerlei behangetjes waar je uit kunt kiezen. Van een behang met auto’s tot de jungle. Hieronder vind je een aantal van onze favorieten!

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.