Regenboog in de kinderkamer | 7x inspiratie & shop the look!

Regenboog kinderkamer inspiratie

Een regenboog kinderkamer is leuk voor kinderen van alle leeftijden. Dus zeker niet alleen voor in de babykamer, maar ook voor wat oudere kindjes. En dit is niet voor niets. Haast iedereen wordt vrolijk bij het zien van regenbogen. En het leuke is dat ze uit alle kleuren kunnen bestaan die je maar wilt. Wil jij graag een regenboog thema in de kinderkamer? Laat je dan inspireren door de mooiste kinderkamers én leukste accessoires die ik heb verzameld.

Regenboog kinderkamer: allerlei soorten, maten en kleuren

Je kunt regenbogen in allerlei soorten en maten terug laten komen. Je denkt misschien in eerste instantie aan roze en blauwe regenboogjes. Deze zie je tenslotte vaak in babykamers. Maar wist je dat je uit nog veel meer kleurencombinaties kunt kiezen voor de bogen?

De trend van dit moment is namelijk regenbogen die bestaan uit aardetinten, zoals roestbruin en terracotta. En dan vaak met een opvallende kleur zoals roze of blauw ertussen. Maar ook regenbogen gemaakt van materialen zoals rotan, hout of touw zie je steeds meer in kinderkamers.

Wil je graag een regenboog thema in de kinderkamer, maar weet je nog niet precies hoe? Laat je inspireren door de volgende regenboog kamers en shop the look! 

Regenboog behang in de kinderkamer

Een leuke én makkelijke manier om regenbogen terug te laten komen in de kinderkamer is door een behang op de muur. Er zijn heel veel variaties met allerlei kleuren. Bijvoorbeeld blauw en roze. Een tip voor als je kiest voor een regenboog behang, zorg dat je de andere muren rustig houdt. Vanwege de print kan het anders te druk worden. In de kinderkamer hieronder is gekozen voor een blauw regenboog behang. De andere muur is effen van kleur, zodat de ruimte nog steeds rustig blijft.

In deze babykamer is gekozen voor een behang met roze regenboogjes. Samen met de roze commode is het een heel mooi geheel.

Regenboog muursticker of muurschildering

Een andere optie voor de muur is een regenboog muurschildering. Het leuke hieraan is dat je dan zelf de kleuren van de bogen kunt bepalen. Het is bijvoorbeeld heel mooi om verschillende aardetinten met elkaar te combineren. Heb je geen zin om zelf te schilderen? Dan kun je ook kiezen voor een regenboog sticker op de muur.

In deze babykamer is een prachtige regenboog sticker op de muur geplakt. Het is een echte eye-catcher in de slaapkamer.

Andere regenboog decoratie voor de kinderkamer

Naast het behang en muurstickers is er nog veel meer regenboog decoratie voor de kinderkamer. Eén van de meest populaire accessoires is het OYOY regenboog wandkleed. Er zijn meerdere varianten waar je uit kunt kiezen. In deze kinderkamer is gekozen voor een wandkleed met aardetinten. Dit combineert prachtig bij de terracotta kleur op de muur.

In de kinderkamer hieronder is gekozen voor een wandkleed met blauw erin. Dit kleurt heel mooi bij de roze tinten van het dekbedovertrek en het vloerkleed.

In dit mooie kamertje zijn nog veel meer leuke regenboog spulletjes te vinden. Kijk maar eens naar het rotan regenboog wandrekje, de macramé hanger en de houten regenboog.

DIY Regenboog macramé hanger

Heb je zin en tijd om zelf wat te knutselen? Je kunt ook makkelijk zelf een regenboog macramé hanger maken. Benieuwd hoe? Lees dan mijn blog met de DIY om meteen aan de slag te gaan. De regenboog kun je bijvoorbeeld ophangen aan de muur of op een plank neerzetten.

Regenboog hanger diy

De leukste regenboog accessoires voor de kinderkamer

Ben je op zoek naar nog meer regenboog accessoires voor de kinderkamer? De leukste 12 heb ik voor je verzameld. Van een regenboog wandhanger tot een dekbedovertrek, en een regenboog opbergmand tot een vloerkleed.

Regenboog accessoires kinderkamer
 1. OYOY wandkleed, Bol.com, €72,75
 2. Regenboog macramé hanger, Bol.com, €17,50
 3. Rotan regenboog, Bol.com, €39,95
 4. Dekbedovertrek met regenboogjes, Hema, €20
 5. Regenboog muursticker, Bol.com, €24,95
 6. Canvas mand, Bol.com, €37,95
 7. Sierkussen, Bol.com, €9,95
 8. KidsDepot rotan kapstok, Bol.com, €39,95
 9. Regenboog hoeslaken, Bol.com, €29,95
 10. Rotan boekenrek, Bol.com, €79
 11. Regenboog koffertjes, Bol.com, €34,20
 12. Little Dutch vloerkleed, Bol.com, €69,95

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.