Home » Slapen » Beste Mozes mandje van 2023 | de top 10 [laagste prijs]

Beste Mozes mandje van 2023 | de top 10 [laagste prijs]

Beste mozes mandje

Een Mozes mand is ideaal om de eerste maanden te gebruiken als wiegje voor je baby. Het formaat geeft jouw kindje een geborgen gevoel. Maar welke Mozes mandje is het beste? Zijn ze eigenlijk wel veilig? En waar moet je op letten bij het kopen van een Mozes mand? Om je te helpen hebben we een top 10 samengesteld met de beste Mozes mandjes van 2023, en geven we tips om de juiste te vinden voor jouw baby.

Waarom heb je een Mozes mand nodig?

Een Mozes mandje is de eerste maanden een fijne en veilige slaapplek voor een pasgeboren baby. Het formaat is namelijk kleiner dan de meeste babybedjes, en daardoor makkelijk naast jouw eigen bed te plaatsen. Het kleine formaat zorgt er tevens voor dat jouw kindje zich geborgen voelt, net zoals in de baarmoeder. Daarnaast kun je een Mozes mand ook op andere plekken in huis gebruiken. Een mandje weegt namelijk niet zoveel, waardoor je het makkelijk op kan tillen en kan verplaatsen. Ben je bijvoorbeeld in de woonkamer? Dan kun je het mandje even in de box zetten of naast je op de bank.

Om je te helpen in jouw zoektocht naar de beste Mozes mand hebben we de top 10 met beste Mozes mandjes voor je beoordeeld en op een rij gezet. Daarnaast vind je verderop in dit artikel de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Direct naar de aanbiedingen?

De top 10 beste Mozes mandjes van 2023

Hieronder vind je de beste 10 Mozes mandjes van dit moment.

Beste Mozes mandje kopen? De top 10 uitgelicht!

#1 Little Green Sheep Mozes Mand

Beste beoordeeld

Afmetingen: L84 x B44 cm
Aantal hoogte standen: 1

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€139,95)

Het Mozes mandje van Little Green Sheep wordt het beste beoordeeld door ouders, en staat daarom op de eerste plek in deze top 10. Deze prachtige mand is gemaakt van palmbladeren en daardoor weegt deze ook nog eens heel weinig. Hierdoor is het mandje makkelijk op te tillen en in huis te verplaatsen.

Het Mozes wiegje wordt geleverd inclusief een comfortabel matras. Deze is gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen, kokos en wol. Ook de bekleding is gemaakt van organisch katoen, dat zacht en ademend is. Er wordt geen standaard bij het mandje geleverd, maar deze kun je er alsnog los bij kopen.

Het mandje heeft een afmeting van 84 x 44 cm, en is naast deze witte uitvoering ook nog eens verkrijgbaar in de kleuren honey en beige.

Afmetingen: 84 x 44 cm
Materiaal: palmbladeren
Incl. matras en bekleding

#2 Fillikid Mozes Mandje op Standaard

Beste koop

Met het Fillikid Mozes mandje hoef je nergens meer aan te denken. Deze wordt namelijk niet alleen geleverd met een matras, binnenkleding én een standaard. Dat is nog eens fijn! Het Mozes wiegje is gemaakt van stevig riet en heeft een lichtgekleurde binnenbekleding. De afmeting is maar liefst 86 x 45 x 31 cm, en is hiermee één van de grotere mandjes. Je kunt hier dus lekker lang gebruik van maken.

Afmetingen: 86 x 45 x 31 cm
Materiaal: riet
Incl. matras, binnenbekleding, standaard

#3 BabyRace Mozes Mand

Het Mozes mandje van BabyRace is gemaakt van een hoge kwaliteit katoen. Het haakwerk is opgebouwd uit dik katoendraad, waardoor het mandje erg stevig is en een robuuste look heeft. Naast deze prachtige taupe kleur is het wiegje ook nog verkrijgbaar in een aantal andere prachtige kleuren.

De Mozes mand van BabyRace heeft een afmeting van 70 x 40 cm. Dit formaat zorgt ervoor dat een baby’tje zich helemaal veilig en geborgen voelt tijdens het slapen. Het wordt tevens geleverd met een matrasje.

Afmetingen: 70 x 40 cm
Materiaal: katoen
Incl. matras

#4 Funnababy Gevlochten Mozes Mandje

De prachtige Mozesmand van Funnababy is gemaakt van palmbladeren en heeft een witte bekleding aan de binnenkant. Het mandje wordt niet alleen geleverd met een matras, hoes en bekleding, maar er zit ook nog eens een standaard bij. Je haalt hiermee een complete set in huis.

Het is een ruime mand met een afmeting van 85 x 45 cm, waardoor je hier een lange tijd plezier van hebt. De standaard heeft een hoogte van 77 cm.

Afmetingen: 85 x 45 cm
Materiaal: palmbladeren
Incl. matras, hoes, bekleding, standaard

#5 Mio Amore Mozesmand met Standaard

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€149,95)

Het Mio Amore Mozes mandje is de meest complete set in deze top 10 met beste Mozes mandjes. Het is namelijk inclusief een standaard, matras, bekleding én een dekentje. Het mandje is gemaakt van gevlochten rotan, waarbij de zijkanten lekker hoog zijn, waardoor een baby zich erg geborgen voelt. Het mandje heeft een afmeting van 85 x 45 x 17 cm.

Afmetingen: 85 x 45 x 17 cm
Materiaal: rotan
Incl. matras, matras, bekleding, dekentje

#6 Childhome Raffia Moses Mand Ecru

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€125,00)

Het Childhome Raffia Mozes mandje heeft een gevlochten buitenkant waar losse palmbladeren langs hangen. Een prachtig design! De bekleding aan de binnenkant is gemaakt van zacht jersey stof.

De mand heeft een afmeting van 84 x 47 cm, en wordt met een matras en de bekleding geleverd. Deze laatste is in verschillende kleuren verkrijgbaar: namelijk grijs, gestreept en ecru. Eventueel kun je los de standaard van Childhome erbij kopen.

Afmetingen: 84 x 47 cm
Materiaal: palmbladeren
Incl. matras, bekleding

#7 Childhome Mozes Mand

Beste budget keuze

Dit Mozes mandje van Childhome is gemaakt van gevlochten maïsschil. De zijkanten staan hierdoor een beetje open en dat zorgt voor extra ventilatie. Het mandje is met een afmeting van 84 x 47 x 29 cm lekker groot. Het wordt tevens geleverd met een mooie hoes en een comfortabel matrasje. Heb je liever een andere kleur hoes? Geen probleem! Je hebt de keuze uit meerdere designs.

Afmetingen: 84 x 47 x 29 cm
Materiaal: maïsschil
Incl. matras, hoes

#8 Mio Amore Mozes Mand

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€139,00)

Nogmaals een Mozes mand van Mio Amore in deze lijst. Ditmaal heeft de mand gemaakt van gevlochten rotan bekleding en een dekentje in een neutralere kleur. Het voordeel hiervan is dat het makkelijker te matchen is met de andere spulletjes in de kinderkamer. Ook deze Mozes mand wordt geleverd met een mooie standaard, en heeft een afmeting van  85 x 45 x 17 cm

Afmetingen:  85 x 45 x 17 cm
Materiaal: rotan
Incl. matras, standaard, bekleding, dekentje

#9 Mand Childhome Moses Mand Wit

Beste budget keuze

Wil je niet te veel geld uitgeven aan een Mozes mandje? Dan is dit basic mandje van Childhome een prima keuze. De buitenkant van het mandje is gemaakt van papier, en de binnenkant van katoen en polyester. Het mandje is lekker ruim met een afmeting van 84 x 45 cm, en het wordt geleverd inclusief een matrasje. Een standaard kun je er eventueel los bij kopen.

Afmetingen: 84 x 45 x 30 cm
Materiaal: papier
Incl. matras

#10 My Sweet Baby Mozes Mand Boho Style

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€169,95)

De My Sweet Baby Mozes Mand heeft een echte boho look. Het mandje is namelijk gemaakt van grijs gevlochten katoen met twee handvatten en een mooi kwastje aan de zijkant. Het mandje heeft een afmeting van 75 x 35 x 35 cm en wordt geleverd inclusief een fijn matrasje.

Afmetingen: 84 x 43 cm
Materiaal: katoen
Incl. matras

Wat is een Mozes mandje?

Een Mozes mand is een ovale mand waar een baby de eerste 4 tot 6 maanden in kan slapen. De meeste Mozes mandjes zijn gemaakt van riet, palmbladeren of katoen. Dit zorgt ervoor dat ze licht zijn, waardoor je ze door middel van de handvatten makkelijk kunt dragen en verplaatsen. Het mandje is overal in huis neer te zetten. Wil je het naast je bed plaatsen, dan is het mogelijk om een speciaal onderstel te kopen waar je de mand opzet. 

Wat zijn de afmetingen van een Mozes mand?

De afmetingen van een Mozes mand zijn ongeveer hetzelfde als van een standaard wieg, namelijk 80 x 40 cm. Een baby kan hier ongeveer 4 tot 6 maanden in slapen. 

Waar moet je op letten bij het kopen van een Mozes mandje?

Als je een Mozes mand gaat kopen dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten.

Afmetingen
Wil je een Mozes mandje naar je bed neer zetten? Kijk dan eerst even nog even naar de afmetingen van het wiegje dat je op het oog hebt. Het zou natuurlijk zonde zijn als je er later achterkomt dat deze toch niet naast je bed past.

Veiligheid
Een baby gaat veel uren doorbrengen in het Mozes mandje. Daarom is het heel belangrijk om ervoor te zorgen dat het mandje veilig is om in te slapen. Zo moet het Mozes mandje stevig en stabiel staan, én moeten de zijkanten voldoende ventileren.

Design
Je kunt uit allerlei designs kiezen. Kies daarom vooral een Mozes mandje dat het meest past bij jouw eigen stijl. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal. Wil je het mandje bijvoorbeeld ook in huis verplaatsen? Dan is het verstandig om er eentje kiezen die niet te zwaar is.

Mozes mand

Wat zijn de voordelen van een Mozes mand?

Er zijn meerdere redenen waarom het fijn is om een Mozes mandje aan te schaffen. Het eerste voordeel is dat deze kleiner zijn dan de meeste babybedjes en daardoor bijvoorbeeld makkelijker naast je eigen bed te plaatsen zijn. Dit kleine formaat zorgt er tevens voor dat een baby zich veilig en geborgen voelt net zoals in de baarmoeder. En daarnaast zijn Mozes mandjes meestal licht van gewicht en daardoor makkelijk op te tillen en te verplaatsen in huis. Zit je bijvoorbeeld op de bank, dan kun je het mandje in de box plaatsen of zelfs naast je neerzetten. Let wel op dat je het mandje niet verplaatst met je kindje erin. 

Is een Mozes mand veilig om in te slapen?

Een Mozes mandje is veilig voor een baby om in te slapen. Maar let voordat je er eentje aanschaft wel even op de volgende punten. Zo moeten de zijkanten ventilerend zijn, zodat een baby het niet te warm krijgt. Daarnaast moet het mandje stabiel en stevig zijn. Deze mag namelijk niet zomaar omvallen als je kindje erin ligt te slapen. 

Een Mozes mandje is niet meer veilig wanneer een baby zichzelf kan omrollen van de rug naar de buik of zichzelf kan optrekken tot zit of staan. Dan is het tijd om in een ledikantje te gaan slapen. 

Leestip: 10x de beste ledikantjes

Hoe gebruik je een Mozes mand?

Een Mozes mand kun je op verschillende manieren gebruiken. Op de eerste plaats wordt het mandje vaak gebruikt als wieg naast het bed van de ouders. Zo kun je ‘s nachts meteen reageren op je kindje als er iets aan de hand is. Maar daarnaast kun je een Mozes mandje ook gebruiken in de rest van het huis. Het mandje is namelijk licht van gewicht en daardoor makkelijk te verplaatsen. Zit je bijvoorbeeld even op de bank, dan zet je het mandje gewoon naast je neer. 

Tot welke leeftijd kun je een Mozes mandje gebruiken?

Een Mozes mandje kun je ongeveer tot je baby 4 tot 6 maanden oud is gebruiken. Als je kindje zich kan omdraaien van de rug naar de buik, zichzelf kan optrekken tot zit of staan, dan is het tijd om de overstap te maken naar een ledikant. Natuurlijk ook wanneer je kindje te lang is geworden voor de Mozes mand. 

Heb je een standaard voor de Mozes mand nodig?

Een standaard voor een Mozes mand is niet per se nodig. Je kunt het mandje namelijk overal neerzetten, als de ondergrond maar vlak is. Maar een standaard is wel handig om te gebruiken als het mandje naast je eigen bed staat. Sommige Mozes mandjes worden inclusief een onderstel geleverd, maar is dit niet het geval dan zijn er ook universele standaarden te koop. 

Mozes mandje baby

Wat is het verschil tussen een Mozes mandje en een verschoonmand?

Beide lijken veel op elkaar, maar er is toch een belangrijk verschil. Een Mozes mand is bedoeld om een baby in te laten slapen, en in een verschoonmand kan dit niet. Dit is namelijk niet veilig doordat de randen veel lager zijn dan bij een Mozes mand. En tot slot zijn verschoonmandjes vaak ook nog eens iets kleiner. 

Leestip: 10x de beste verschoonmand

Wat is het verschil tussen een Mozes mand en een wiegje?

Beide zijn bedoeld om een baby in te laten slapen. Alleen een baby voelt zich in een Mozes mand extra geborgen doordat deze meestal iets kleiner is dan een wiegje. Daarnaast hebben de meeste mandjes een ovale vorm en zijn de meeste standaard wiegjes rechthoekig. Ook is een Mozes mand vaak wat makkelijker te verplaatsen doordat deze wat lichter is. 

Wanneer maak je de overstap naar een ledikant?

Er zijn een aantal momenten waarop je van een Mozes mandje de overstap moet maken naar een ledikant. Dit is wanneer je baby zichzelf kan omrollen van de rug naar de buik of zichzelf kan optrekken tot zit of staan. En natuurlijk wanneer je kindje te lang is geworden voor het mandje. Dit is meestal tussen de 4 en 6 maanden. 

Wat kost een Mozes mandje?

Mozes mandjes worden vaak met de handgemaakt waardoor ze over het algemeen wat meer kosten dan een standaard wiegje. De prijs varieert van €40,- tot €200,-. Maar hiermee haal je wel een echt eye-catcher in de kinderkamer. En het voordeel ten opzichte van een normale wieg is dat je een Mozes mand gemakkelijk door het hele huis kunt verplaatsen. 

Ben je op zoek naar nog meer spullen voor de kinderkamer? Bekijk dan de koopgidsen en reviews van nog veel meer items.