Kinderkamer kleuren | inspiratie & ideeën voor de mooiste kleuren

Kinderkamer kleuren

Een kleur voor de kinderkamer uitzoeken is heel leuk om te doen. Maar welke kinderkamer kleuren zijn het meest populair? Met welke andere kleuren kun je deze combineren? En welke accessoires passen hierbij? Wat dacht je van bijvoorbeeld roestbruin of groen. Laat je inspireren door de mooiste kleuren van dit moment.

Kleuren in de kinderkamer: de inrichting

Als je gaat beginnen met het inrichten van de babykamer of kinderkamer is het fijn om een kleur of thema als uitgangspunt te nemen. Dit maakt het startpunt een stuk gemakkelijker.

Het is belangrijk om bij de keuze te letten op het effect van de kleur op de sfeer van de kinderkamer. Dit is voor elke kleur namelijk anders. Zo zijn roestbruin en terracotta warme kleuren, maar blauw en groen juist koude kleuren. Maar het belangrijkste is dat de kleur of kleurencombinatie niet zorgt voor te veel drukte in de kinderkamer, zodat je kindje lekker tot rust kan komen in zijn of haar slaapkamer.

Als je kindje wat ouder is, is het ook leuk om samen een kleur voor de kinderkamer uit te zoeken. Want op een gegeven moment ontkom je er haast niet meer aan om zijn of haar wensen hierin mee te nemen. En het is natuurlijk ook heel gezellig om dit samen te doen.

Kinderkamer kleuren: alle trends op een rij

De populairste kleuren van dit moment heb ik op een rij gezet. Ik geef je graag tips hoe je één of meerdere kleuren in jouw babykamer of kinderkamer terug kunt laten komen. Laat je per kleur inspireren door de mooiste kinderkamers en accessoires, én shop the look! Veel plezier met het inrichten van de droom kinderkamer van jouw kindje! Klik op de afbeelding om naar de inspiratiepagina van een kleur te gaan.

Kinderkamer aardetinten kleuren
Kinderkamer blauw kleur
Kinderkamer groen kleuren
Kinderkamer naturel kleuren
Kinderkamer roestbruin kleur
Kinderkamer roze kleuren
Kinderkamer terracotta kleur

Ben je op zoek naar nog meer kinderkamer inspiratie? Bekijk ook de leukste thema’s van dit moment!