Home » Thema's » Oceaan thema in de kinderkamer | 6x shop the look

Oceaan thema in de kinderkamer | 6x shop the look

Tover de kinderkamer om tot een onderwaterwereld. Jouw kindje speelt in de zee tussen de walvissen, schildpadden of zelfs haaien, en duikt in bed om te gaan slapen. Wil je graag weten hoe je het oceaan thema terug kunt laten komen in de kinderkamer? Lees dan snel verder en shop the look!

6x een kinderkamer met een onderwaterwereld thema

Met een oceaan thema in de kinderkamer kun je echt alle kanten op. Van de dieren in de zee, zoals vissen, haaien en schildpadden, tot boten, schelpen en waterplanten. Je leest het al. Er zijn genoeg keuzes te maken om in de kinderkamer een onderwaterwereld te creëren.

Wil jouw kindje graag een oceaan thema in de kinderkamer, maar weet je niet precies hoe je dit moet doen? Laat je dan inspireren door de volgende kinderkamers en shop the look! 

Kleuren in een oceaan kinderkamer

Waarschijnlijk denk je bij een onderwaterwereld kinderkamer meteen aan blauw. Dit is, logisch ook, de kleur die je het meest ziet bij een oceaan thema. Blauw zorgt voor veel rust in de kinderkamer, en het heeft zelfs een kalmerend effect. Maar als je hier geen andere tint aan toevoegt kan het een beetje een koele bedoeling worden.

Om toch een warme sfeer te creëren kun je blauw combineren met aardetinten. Leg bijvoorbeeld een paar bruine sierkussens op het kinderbed. Maar ook meubels en accessoires van natuurlijke materialen maken het nog sfeervoller. Wat dacht je van bijvoorbeeld een rieten mand of een houten wandrek aan de muur.

Behang in een kinderkamer met een zee thema

Wil je een onderwaterwereld creëren in de kinderkamer, dan mag een oceaan behang natuurlijk niet ontbreken. Een behang met een print kan nog wel eens druk overkomen in de kinderkamer. Om dit te voorkomen kun je bijvoorbeeld één muur behangen in de slaapkamer. Als je ervoor zorgt dat de andere muren rustig zijn, dan is een behang met een oceaan print juist heel sfeervol.

Een mooi alternatief voor een onderwater behang met veel kleuren is een behang in grijstinten. Maar let er dan wel op dat het niet te saai wordt. Voeg daarom bijvoorbeeld één of meerdere accentkleuren toe aan de kinderkamer. Het voordeel van een behang in grijstinten is dat het te combineren is met elke kleur, van blauw tot roze. Wil je kindje een keer een andere kleur, dan wissel je gewoon de accessoires om. Zo hoef je niet per se te wisselen van behang.

In de babykamer hieronder is ook gekozen voor een behang met grijstinten. Maar door de combinatie met een naturel tint op de muur voelt het alsnog warm aan.

Vloerkleed in een oceaan kinderkamer

Een mooi vloerkleed mag niet ontbreken in de kinderkamer. Als je kindje uit zijn of haar warme bed stapt is het heerlijk om met de blote voetjes op een zacht kleed te staan. Bij een onderwater thema wordt vaak gekozen voor een vloerkleed met warme kleuren en materialen. Hieronder is bijvoorbeeld gekozen voor een beige kleurig kleed met zwarte stipjes.

Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een vloerkleed in de kinderkamer dat helemaal binnen het oceaan thema past. Wat dacht je van dit stoere haai kleed van Tapis Petit. Super gaaf!

De leukste accessoires voor een oceaan kamer

Wil je de kinderkamer verder aankleden met nog meer zee thema accessoires? Wij hebben de leukste 11 voor je verzameld! Van een knuffel tot een dekbedovertrek, en een behangcirkel tot een poster.

Oceaan kinderkamer accessoires
 1. Wild & Soft haai dierenkop, Bol.com, €61,50
 2. Junique Ocean Wildlife poster, Bol.com, €18,99
 3. Cam Cam Copenhagen schelp kussen, Bol.com, €35,-
 4. Creative Lab Amsterdam behangcirkel, Bol.com, €147,50
 5. Roommate Crab kussen, Bol.com, €39,95
 6. Flow Amsterdam Moby walvis nachtlampje, €32,45
 7. Jellycat octopus knuffel, Bol.com, €24,99
 8. Haai knuffel 40 cm, Bol.com, €22,09
 9. Tapis Petit haai vloerkleed, Bol.com, €59,95
 10. Kidsroom dekbedovertrek met walvis, Bol.com, €29,95
 11. A Little Lovely Company zeedieren opbergmand, Bol.com, €19,95

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.