Dieren thema kinderkamer | 12x shop the look

Het dieren thema in de kinderkamer. Dat vindt toch ieder kind leuk! Er valt ook genoeg mee te variëren. Van bosdieren tot zeedieren. En laten we alle beesten uit de jungle niet vergeten! Wil je graag dieren in de kinderkamer? Laat je inspireren door de mooiste dierenkamers en de leukste accessoires die we op een rij hebben gezet. 

Dieren kinderkamer: van bosdieren tot jungledieren

Dieren zijn één van de populairste thema’s voor de kinderkamer. En dat is niet voor niks! Nagenoeg elk kind is gek op dieren. Je kunt met dit thema dan ook alle kanten op. Wat dacht je van boederijdieren in de kinderkamer? Of een mooi bosdieren behang op de muur? Ook qua kleuren is alles mogelijk. Combineer bijvoorbeeld groen met jungle dieren of blauw met zeedieren. 

Wil je graag het dieren thema terug laten komen in de kinderkamer, maar weet je nog niet precies hoe? Laat je dan inspireren door de volgende dieren kinderkamers en shop the look! 

Verschillende dieren in de kinderkamer

Jungle dieren

De populairste dieren zijn toch wel die uit de jungle. Een aap, olifant, leeuw of giraf zien we regelmatig terugkomen in de kinderkamer. Op het gebied van kleuren kun je hiermee alle kanten op. Het is bijvoorbeeld mooi om te kiezen voor warme aardetinten die passen bij dit thema. Maar mag het van jou wel iets stoerder? Kijk dan eens naar de combinatie van blauw met groen. Gaaf toch!

Wat is nu leuker dan een bedhuisje om te toveren tot een safari hut! Nu lijkt het alsof je kindje echt in de jungle slaapt met een rieten dak boven zijn hoofd tussen de grote dieren.

Bosdieren

Zeg nou zelf, wie wordt nu niet rustig van een bosrijke omgeving. Een bosdieren thema is daarom heel geschikt voor de kinderkamer. Combineer bijvoorbeeld een behang met accessoires in aardetinten.

In deze babykamer is naast een bosdieren behang ook gekozen voor een aantal schattige knuffels, zoals een konijn en een eend.

Dieren uit de zee

Een groep die je nog niet zo vaak terugziet zijn de zeedieren. En dat is eigenlijk best jammer. Het is namelijk zo leuk voor in de kinderkamer! Een zee thema wordt ook vaak gecombineerd met een strand gevoel. Dit geeft een kinderkamer zoveel sfeer en het voelt heerlijk rustgevend. Wij zijn helemaal fan! 

Het zeedieren thema wordt vaak gecombineerd met de kleur blauw. Hartstikke logisch natuurlijk! Het is echter wel een koele kleur. Om te zorgen voor meer warmte in de kinderkamer is het een goed idee om meubels en accessoires toe te voegen van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld een naturel houten bed, een rieten mand en een jute vloerkleed.

Boerderijdieren

Boerderijdieren zie je vaker terug in een babykamer dan in een kinderkamer voor een wat ouder kindje. Maar is jouw kindje helemaal weg van bijvoorbeeld paarden, hoe leuk is het om deze dan terug te laten komen in de slaapkamer. Dit kan door middel van een behang, mooie posters of een lieve knuffel op bed.

Stoere dino’s

Wil jouw kindje een stoere kinderkamer? Dan zit je met dinosaurussen helemaal goed! Deze grote dieren zijn heel gaaf voor in de slaapkamer. Wat dacht je van een behang met dino’s of dekbedovertrek.

Een dieren vloerkleed in de kinderkamer

Een vloerkleed naast het bed voelt lekker zacht aan de voetjes wanneer je kindje uit bed stapt. Er zijn heel veel dierenkleden waar je uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld een aap of een haai. En kijk eens naar dit stoere leeuwenkleed van Tapis Petit.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een vloerkleed met een dierenprint. Ook hierin heb je allerlei mogelijkheden. Bijvoorbeeld van een luipaard of een zebra.

Allerlei soorten dieren behang

Behang op de muur is een eenvoudige manier om de kinderkamer om te toveren in een gezellige beestenboel. Maar waar moet je rekening mee houden? Heb je een dieren behang op het oog met een drukke print en veel verschillende kleuren, zorg er dan voor dat je de andere muren in de kinderkamer rustig houdt.

Ga je voor een rustig behang, dan is het leuk om de kleuren uit de print terug te laten komen in de kinderkamer. Kijk maar eens naar het zithoekje hieronder. De bruine tinten uit het dieren behang komen onder andere ook terug in het hemeltje, een kussen en vloerkussen.

De leukste accessoires voor een dieren kinderkamer

Op zoek naar nog meer leuke dieren accessoires voor de kinderkamer? Dit is onze top 10 met de leukste accessoires voor een dierenkamer.

Dieren accessoires kinderkamer
 1. Rieten leeuwenkop, Bol.com, €36,99
 2. Wild & Soft mini-dierenkoppen, Bol.com, €53,46
 3. Happy Horse dino, Bol.com, 17,99
 4. Hype It aap hanglamp, Bol.com, €79,-
 5. Zebra kussen, Bol.com, €11,95
 6. Good Morning jungle dekbedovertrek, Bol.com, €33,95
 7. Giraf knuffel XL, Bol.com, €144,99
 8. Schoolposter met dino’s, Bol.com, €20,95
 9. Meyco klamboe, Bol.com, €42,20
 10. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €59,95
 11. Rieten opbergmand beer, Bol.com, €139,-

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.