Roestbruine kinderkamer | 6x shop the look

Roestbruine kinderkamer

Roestbruin is één van mijn favoriete kleuren voor in de kinderkamer. En niet alleen die van mij! Het is samen met andere aardetinten de trend van dit moment. Wil jij ook graag een roestbruine kinderkamer, maar weet je niet precies hoe? In deze blog lees je alles over op welke manieren je deze prachtige bruine kleur terug kunt laten komen. En je ziet natuurlijk de mooiste roestbruine kinderkamers als inspiratie.

Roestbruine kinderkamer: sfeer en warmte

Roestbruin is een kleur die veel sfeer en warmte geeft aan de kinderkamer. Omdat het een aardetint is, laat het zich ook heel mooi combineren met natuurlijke materialen, zoals hout, riet en rotan. Op deze manier creëer je met roestbruin een heel fijne en rustige kinderkamer voor jouw kindje.

Verschil tussen roestbruin en terracotta

Net als terracotta is roestbruin een mix van twee kleuren, namelijk oranje en bruin. Maar roestbruin is in tegenstelling tot terracotta wat donkerder en een wat diepere bruine kleur. Terracotta is wat lichter en de tinten variëren van roze tot rood.

Roestbruin combineren met andere kleuren

Roestbruin is te combineren met allerlei kleuren. Maar de allermooiste combinaties maak je met andere aardetinten. Hierbij kun je denken aan beige, bruin, groen en zelfs okergeel. Roestbruin gaat ook samen met tinten buiten het natuurlijke kleurenpalet, zoals blauw en roze.

Roestbruin in een groene jungle kinderkamer

De kinderkamer hieronder heeft een jungle thema met een roestbruine muur. Zoals je kunt zien gaat deze kleur hartstikke goed samen met het groene behang. Maar ook met de andere bruintinten en accessoires van natuurlijke materialen.

Natuurlijke materialen samen met roestbruin

Aardetinten en accessoires van natuurlijke materialen zijn de ideale combinatie. Zo ook met roestbruin. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld jute, hout en bamboe. Dit samen zorgt voor een warme kinderkamer.

Accessoires van riet, rotan en bamboe

Deze roestbruine kinderkamer laat zien hoe mooi de combinatie met accessoires van natuurlijke materialen is. Het grote zachte vloerkleed van Tapis Petit maakt het helemaal af. Een heerlijke plek in de kinderkamer om te spelen.

In deze babykamer is gekozen voor een roestbruine lambrisering, en komen ook allerlei accessoires van natuurlijke materialen terug. De grote rotan spiegel, houten wandplankjes en het verschoonmandje van palmbladeren.

Houten meubels in een roestbruine kinderkamer

Naast accessoires van natuurlijke materialen kun je ook kiezen voor houten meubels. Zoals een peuterbed of kledingkast. Onbewerkt hout geeft samen met roestbruin een fijn warm gevoel aan de kinderkamer. Maar ook wit geverfde houten meubels staan heel mooi.

Houten ledikant in roestbruine babykamer

Wat een sfeervolle babykamer met roestbruine muur samen met een houten ledikant en accessoires van natuurlijke materialen. Het is een heel fijne en rustige plek voor een baby’tje om lekker te slapen.

Roestbruine accessoires in de kinderkamer

Als je graag een roestbruine kinderkamer wilt, dan hoef je natuurlijk niet per se deze kleur op de muur terug te laten komen. Wat dacht je van roestbruine accessoires? Mocht je de kleur dan niet meer leuk vinden, dan hoef je alleen de accessoires maar te vervangen. Zo geef je de kinderkamer weer een hele nieuwe look.

Roestbruin hemeltje in de kinderkamer

In deze kinderkamer is een fijne zithoek gemaakt met een roestbruine klamboe. Er zijn zitkussens in allerlei kleuren neergelegd die het samen een gezellige plek maken om te spelen.

De leukste accessoires voor een roestbruine kinderkamer

Van een hemeltje tot een regenboog wandhanger, en van een dekbedovertrek tot sierkussen. De leukste roestbruine accessoires voor de kinderkamer heb ik voor je op een rij gezet.

Roestbruine kinderkamer accesssoires
 1. Kidsdepot rotan hanglamp, Bol.com, €59,99
 2. OYOY regenboog wandkleed, Bol.com, €109
 3. Jollein stoffen ballon, Bol.com, €17,74
 4. Rotan maan spiegel, Bol.com, €21,95
 5. Olifantenkop, Bol.com, €39,50
 6. Meyco klamboe, Bol.com, €39,95
 7. OYOY sierkussen, Bol.com, €34,99
 8. Rotan spiegel, Bol.com, €26
 9. Little Dutch dekbedovertrek, Bol.com, €34,81
 10. Zitzak, Bol.com, €139
 11. Tapis Petit vloerkleed, Bol.com, €64,95
 12. Kidsdepot opbergmanden, Bol.com, €41,70

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor de kinderkamer? Neem dan een kijkje naar alle andere thema’s en kleuren voor de slaapkamer van jouw kind.