Beste inbakerslaapzak van 2023 | de top 10 [laagste prijs]

Beste inbakerslaapzak

Een inbakerslaapzak zorgt ervoor dat een baby makkelijker in slaap valt en langer achter elkaar doorslaapt, doordat hij of zij niet wakker schrikt van de armpjes en voetjes die ineens onverwachts bewegen. Maar wat is de beste inbakerslaapzak? Waar moet je op letten bij het kopen ervan? En welke inbakerslaapzak is veilig om te gebruiken? Om je te helpen hebben we een top 10 samengesteld met de beste inbakerslaapzakken van 2023, en geven we tips om de juiste te vinden voor jouw baby.

Waarom heb je een inbakerslaapzak nodig?

Een pasgeboren baby heeft nog geen controle over de armen en benen, waardoor hij of zij makkelijk wakker schrikt door de onverwachte bewegingen. Een inbakerslaapzak zorgt dat je een kindje op een veilige en eenvoudige manier kunt inbakeren, zodat deze schrikachtige bewegingen worden beperkt. De armpjes zitten namelijk verstopt in deze speciale slaapzak. Daarnaast zit een inbakerslaapzak als een coconnetje om een kindje heen, waardoor hij of zij weer wordt herinnerd aan het warme en vertrouwde gevoel in de baarmoeder. Een baby komt hierdoor makkelijker in slaap, en slaapt vaak ook nog eens langer achter elkaar. Dit is natuurlijk ook heel fijn voor jou als ouder.

Om je te helpen in jouw zoektocht naar de beste inbakerslaapzak hebben we de top 10 met beste inbakerslaapzakken voor je beoordeeld en op een rij gezet. Daarnaast vind je verderop in dit artikel de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Direct naar de aanbiedingen?

De top 10 beste inbakerslaapzakken van 2023

Beste inbakerslaapzak kopen? De top 10 uitgelicht!

#1 Puckababy Inbakerslaapzak Original Piep

Beste beoordeeld

Met stipt op één staat de Puckababy Piep als beste inbakerslaapzak. Deze wordt dan ook het meest gekozen door ouders om te gebruiken voor het inbakeren van hun baby. De Puckababy Piep is heel eenvoudig om aan te doen. Je rits de slaapzak open en legt je kindje erin. Vervolgens maak je de zachte band om de buik vast met klittenband en rits je de inbakerslaapzak weer dicht.

Een baby kan niet wakker schrikken door onverwachte bewegingen doordat de handjes en armpjes in de inbakerslaapzak zitten verstopt. De armpjes hebben echter nog steeds alle ruimte om te bewegen, maar kunnen niet boven de kin uitkomen.

De Puckababy Piep inbakerslaapzak kan vanaf de geboorte tot 3 maanden gebruikt worden. Daarna is het mogelijk om over te stappen naar de Puckababy Mini. Deze slaapzak is geschikt voor kindjes van 3 tot 6 maanden. De Puckababy is gemaakt van katoen, en je hebt de keuze uit allerlei leuke printjes.

Leeftijd: 0 tot 3 maanden, 3 tot 6 maanden
TOG-waarde: 0,5
Materiaal: katoen
Kleuren: meerdere kleuren en designs


#2 Pacco Piccolo Inbakerslaapzak

De Pacco Piccolo is op dezelfde manier te gebruiken als een inbakerdoek, maar met de eenvoud van een inbakerslaapzak. Een baby leg je namelijk middenin de slaapzak en vervolgens vouw je de flappen om het lichaam en maak je deze vast met klittenband. Het voordeel van deze inbakerslaapzak is dat deze helemaal aan te passen is aan het lichaam van jouw kindje.

De Pacco Piccolo kun je vanaf de geboorte tot ongeveer 5 maanden gebruiken, en is gemaakt van katoen en in meerdere kleuren verkrijgbaar. Als je baby prematuur of dysmatuur is kun je de eerste tijd nog kiezen voor de Pacco Primo.

Leeftijd: 0 tot 5 maanden
TOG-waarde: 1,3
Materiaal: katoen
Kleuren: meerdere kleuren


#3 Puckababy Inbakerslaapzak Original Mini

Op de derde plek in deze top 10 met beste inbakerslaapzakken staat de Puckababy Mini. Deze is geschikt voor baby’s in de leeftijd van 3 tot 6 maanden en is hiermee de opvolger van de Puckababy Piep. Deze slaapzak is niet alleen te gebruiken om een kindje mee in te bakeren, maar ook het om af te gaan bouwen.

Vanaf ongeveer 4 maanden leert een baby zichzelf om te rollen van de rug naar de buik, waardoor inbakeren niet meer veilig is. Dit is dan ook het moment om het af te gaan bouwen. De Puckababy Mini heeft speciaal hiervoor twee ritsjes bij de mouwen waar de armpjes door naar buiten kunnen. Om je baby hieraan te laten wennen kun je eerst één ritsje opendoen. Als dit goed gaat kun je allebei de armen vrij laten bewegen.

De inbakerslaapzak Puckababy Mini is gemaakt van katoen, en je hebt de keuze uit allerlei verschillende designs.

Leeftijd: 0 tot 3 maanden, 3 tot 6 maanden
TOG-waarde: 0,5
Materiaal: katoen
Kleuren: meerdere kleuren en designs


#4 Love to Dream Swaddle Up

Meest eenvoudig in gebruik

De Love to Dream Swaddle Up is het meest eenvoudig in gebruik. Geen ingewikkeld gedoe met banden die je om je baby’tje heen moet doen. Dit maakt deze inbakerslaapzak ook zo populair bij ouders. De slaapzak heeft de vorm van een vlinder, waarbij de armen van het kindje omhoog liggen in de speciale voorgevormde mouwen. Dit unieke design houdt rekening met de natuurlijke slaaphouding van een baby waarbij de handjes naast het hoofdje liggen.

De Love to Dream inbaker slaapzak is gemaakt van katoen en te verkrijgen in maar liefst meer dan 10 kleuren. Daarnaast heb je ook de keuze uit twee maten: 0 tot 3 maanden en 3 tot 6 maanden.

Maat: 0 tot 3 maanden, 3 tot 6 maanden
TOG-waarde: 1
Materiaal: katoen
Kleuren: meerdere kleuren


#5 ergoPouch Cocoon Inbakerslaapzak

De ergoPouch inbakerslaapzak lijkt veel op de Puckababy. Het principe is namelijk hetzelfde. Een baby slaapt in een soort coconnetje waar de armpjes in zijn opgesloten. Het enige verschil is dat de ergoPouch geen band om de buik heeft. Daarnaast bevinden zich bij de mouwtjes drukknoopjes. Hierdoor is het mogelijk om de ergoPouch ook te gebruiken als een normale slaapzak, en om het inbakeren af te bouwen.

De ergoPouch is gemaakt van biologisch katoen met een binnenlaag van bamboe, en heeft een fijne stretch. De inbakerslaapzak is verkrijgbaar in meerdere kleuren en in twee maten beschikbaar, namelijk 0 tot 3 maanden en 3 tot 6 maanden.

Leeftijd: 0 tot 3 maanden, 3 tot 6 maanden
TOG-waarde: 1
Materiaal: katoen met bamboe
Kleuren: meerdere kleuren


#6 Mum2Mum Dream Swaddle

De Mum2Mum inbakerslaapzak heeft een dubbel inbakersysteem met zowel een binnen- als buitenhoes. Een baby voelt zich hierdoor veilig en geborgen tijdens het slapen. Ook zorgt dit ervoor dat een kindje de armpjes niet zomaar vrij krijgt. Daarnaast is het mogelijk om een baby te verschonen terwijl hij of zij in de slaapzak ligt door de rits aan de onderkant. De Mum2Mum inbakerslaapzak is gemaakt van katoen en te verkrijgen in twee maten, namelijk 0 tot 3 maanden en 3 tot 6 maanden.

Leeftijd: 0 tot 3 maanden, 3 tot 6 maanden
TOG-waarde: 1
Materiaal: katoen
Kleuren: meerdere kleuren


#7 Meyco Swaddle 2-pack

Met de Meyco Swaddle krijgt je niet één, maar zelfs twee inbakerslaapzakken voor een gunstige prijs. Het is daarom de beste koop. De slaapzakken van Meyco zijn heel makkelijk in gebruik. Je legt je baby erin en stopt de beentjes in de voetenzak. Vervolgens leg je de armpjes naast het lichaam en vouw je de flappen eromheen.

De inbakerslaapzakken zijn gemaakt van katoen en zorgen voor een goede ventilatie en vochtopname. Daarnaast zijn ze in verschillende designs te verkrijgen en in twee maten, namelijk 0 tot 3 maanden en 4 tot 6 maanden.

Leeftijd: 0 tot 3 maanden, 4 tot 6 maanden
TOG-waarde: 0,5
Materiaal: katoen
Kleuren: meerdere kleuren en designs


#8 Woombie Convertible Inbakerslaapzak

Met de Woombie inbakerslaapzak heb je jouw baby in een paar seconden ingebakerd. Je kindje leg je in de geopende slaapzak en vervolgens rits je deze dicht. De armpjes kunnen aan de binnenkant vrij bewegen. Het is ook mogelijk om het inbakeren af te bouwen doordat je bij de mouwtjes twee openingen kunt maken waardoor de armpjes naar buiten kunnen.

De Woombie inbakerslaapzak is gemaakt van katoen, en de stof is lekker zacht en rekbaar. Daarnaast kun je kiezen uit meerdere kleuren en is de slaapzak verkrijgbaar in twee maten: 0 tot 3 maanden en 3 tot 6 maanden.

Leeftijd: 0 tot 3 maanden, 3 tot 6 maanden
TOG-waarde: 1
Materiaal: katoen
Kleuren: meerdere kleuren


#9 Jollein Baby Wrapper

De Jollein Baby Wrapper is makkelijk in gebruik. Je bakert een baby in door middel van de twee flappen die je om het buikje slaat en vastmaakt met klittenband. Deze blijven echter iets minder sterk vastzitten dan bij andere inbakerslaapzakken, waardoor de armpjes van een baby makkelijker los zouden kunnen komen. Een voordeel van de Jollein wrapper is dat je de luier kunt verschonen terwijl je kindje de slaapzak aan heeft, doordat er een rits aan de onderkant zit. De inbakerslaapzak is gemaakt van jersey katoen en te verkrijgen in verschillende kleuren.

Leeftijd: 0 tot 3 maanden
TOG-waarde: 0,5
Materiaal: jersey katoen
Kleuren: meerdere kleuren


#10 Teddy Inbakerslaapzak

Op de tiende plek staat deze zachte inbakerslaapzak gemaakt van teddy stof. De benen van een kindje gaan ieder in een eigen pijpje, hierdoor is het mogelijk om de inbakerslaapzak ook te gebruiken in een autostoeltje. De flappen zitten alleen niet zo strak om het buikje heen waardoor het een kindje niet veel moeite kost om de armpjes vrij te krijgen. De schattige teddy inbakerslaapzak is in meerdere kleuren en maten verkrijgbaar.

Leeftijd: 0 tot 2 maanden, 2 tot 4 maanden
TOG-waarde: 1,5
Materiaal: binnenkant is katoen, de buitenkant is polyester
Kleuren: Meerdere kleuren


Wat is een inbakerslaapzak?

Een inbakerslaapzak is een speciale slaapzak waarmee je een baby op een veilige en eenvoudige manier kunt inbakeren. De armpjes zitten verborgen in de slaapzak waardoor een baby niet wakker schrikt van onverwachte bewegingen. Hierdoor valt een kindje makkelijker in slaap en slaapt het beter en langer achter elkaar door. Dit is ook heel fijn voor de ouders. Daarnaast wordt een baby door een inbakerslaapzak weer herinnerd aan het warme en vertrouwde gevoel van de baarmoeder. Dit zorgt ervoor dat een baby zich extra geborgen voelt.

Wat zijn de voordelen van inbakeren?

De voordelen van een inbakerslaapzak is dat een baby makkelijker in slaap valt, en ook beter en langer achter elkaar doorslaapt. Een kindje wordt namelijk herinnerd aan het warme en vertrouwde gevoel van de baarmoeder waardoor hij of zij zich geborgen en veilig voelt. Zelfs meer dan wanneer een baby alleen onder een dekentje ligt.

Een inbakerslaapzak kopen? Hier moet je op letten.

Veiligheid

Het belangrijkste is dat de inbakerslaapzak veilig is voor een baby om in te slapen. De stof moet voldoende ademen zodat jouw kindje zijn of haar warmte goed kwijt kan. Daarnaast is het van belang om de juiste te maat te kiezen, zodat het hoofdje niet naar beneden kan zakken in de slaapzak. Tot slot moet een baby’tje genoeg ruimte hebben om de benen helemaal te kunnen strekken en te spreiden naar de kikkerstand.

Maat

Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, omdat een inbakerslaapzak goed moet aansluiten rondom het lichaam van je baby. De meeste inbakerslaapzakken zijn verkrijgbaar in twee maten: 0 tot 3 maanden en 3 tot 6 maanden. Maar neem de lengte en het gewicht van je baby al leidraad bij het kiezen van de juiste slaapzak. Elk kindje groeit tenslotte anders.

TOG-waarde van de stof

De meeste inbakerslaapzakken zijn gemaakt van katoen, tencel en teddy. De keuze voor de stof hangt samen met de temperatuur in de slaapkamer. Zo heeft bijvoorbeeld teddy een hoge TOG-waarde, en is daardoor geschikt om te gebruiken als het heel koud is. Bij tencel ligt deze waarde een stuk lager, waardoor het fijn is om deze stof te kiezen als het heel warm is in de slaapkamer. Een inbakerslaapzak van katoen kan nagenoeg het hele jaar gebruikt worden.

Design

Het design van de inbakerslaapzak is niet het belangrijkste punt, maar als je de keuze hebt is het natuurlijk leuk om er eentje te kiezen met een mooie print of kleur die jou het meeste aanspreekt. Gelukkig zijn de meeste inbakerslaapzakken verkrijgbaar in allerlei verschillende designs waar je uit kunt kiezen.

Inbakerslaapzak baby

Hoe baker je een baby veilig in?

Het is belangrijk dat de benen van een baby voldoende ruimte hebben in de inbakerslaapzak om zich helemaal te strekken en op te trekken in de kikkerstand. Dit is namelijk heel belangrijk voor de ontwikkeling van de heupjes van een kindje. Daarnaast moet de stof ademend zijn, zodat een baby voldoende zijn of haar warmte kwijt kan. Tot slot mag vanaf een leeftijd van vier maanden niet meer worden gestart met het gebruiken van een inbakerslaapzak, maar moet het juist worden afgebouwd omdat een baby dan begint te leren zichzelf om te rollen van de rug naar de buik. Is dit al eerder het geval? Dan moet je het inbakeren natuurlijk al eerder afbouwen.

Wanneer mag je starten met inbakeren?

Vanaf de eerste week na de geboorte mag je een inbakerslaapzak gaan gebruiken. Na de vierde maand mag je niet meer starten met inbakeren, omdat een kindje dan leert om zichzelf om te rollen van de rug naar de buik.

Wanneer moet je een inbakerslaapzak af gaan bouwen?

Vanaf een leeftijd van vier maanden mag je niet meer beginnen met inbakeren. Het gebruik van een inbakerslaapzak moet dan juist gaan worden afgebouwd. Dit is namelijk het moment dat baby’s leren om zichzelf om te rollen van de rug naar de buik. Als een kindje zes maanden is moet het inbakeren volledig afgebouwd zijn. Kan jouw baby zichzelf al eerder omrollen dan vier maanden? Dan moet je meteen stoppen met het gebruiken van een inbakerslaapzak.

Baby inbakeren

Wanneer mag je een baby niet inbakeren?

Een inbakerslaapzak mag je niet meer gebruiken als jouw baby zich kan omrollen van de rug naar de buik. Maar er zijn nog een aantal redenen wanneer je een kindje niet mag inbakeren. Als een baby verhoging of koorts heeft, maar ook bij een luchtweginfectie, overgeven en de eerste 24 uur na een vaccinatie is het niet verstandig om een inbakerslaapzak aan te doen. Weet je het niet zeker? Dan is het raadzaam om even te overleggen met bijvoorbeeld het consultatiebureau.

Wat is het verschil tussen een inbakerslaapzak en een inbakerdoek?

Een inbakerslaapzak en een inbakerdoek zorgen er allebei voor dat een baby niet wakker kan schrikken van onverwachte bewegingen doordat de vrijheid van de armpjes en beentjes beperkt is. Maar de manier waarop is net wat anders. Een inbakerslaapzak gebruik je net als een gewone babyslaapzak. Je legt jouw kindje erin en sluit deze met een rits. De armpjes zitten verborgen in de slaapzak, maar kunnen nog wel bewegen. Bij een inbakerdoek kan dit niet. De flappen vouw je namelijk om het lichaam van een baby heen waarbij de armpjes strak tegen de buik aan komen te zitten. Het voordeel hiervan is dat een doek volledig aan te passen is aan de grootte van een kindje. Maar alsnog gaat de voorkeur van ouders vaak uit naar een inbakerslaapzak, omdat deze makkelijker aan te doen is.

Lees ook: 10x de beste inbakerdoek, 10x de beste babyslaapzak

Ben je op zoek naar nog meer spullen voor de kinderkamer? Bekijk dan de koopgidsen en reviews van nog veel meer items. 

Meest eenvoudig in gebruik
Beste koop
Meest eenvoudig in gebruik
Beste koop