Het beste kinderbed van 2023 | de top 10 [laagste prijs]

beste kinderbed

Gaat jouw kind in een groot kinderbed slapen? Niets is zo leuk om samen met je zoon of dochter een mooi bed uit te zoeken voor de kinderkamer. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het kopen ervan? Om je te helpen hebben we een top 10 samengesteld met de leukste kinderbedden van 2023, en geven we tips om het beste kinderbed te vinden voor jouw kindje.

Als jouw kindje de eerste jaren in een ledikant of peuterbed heeft geslapen is het een bijzonder moment wanneer de overstap wordt gemaakt naar een groot kinderbed. Het is leuk om samen een mooi en comfortabel bed uit te zoeken voor de kinderkamer. Misschien wil je kindje graag een hoogslaper met daaronder een gezellig speelhoekje. Of een kajuitbed met extra opbergruimte onder het matras. Er zijn allerlei verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Het kan ook zijn dat je op zoek bent naar een nieuw kinderbed als vervanging van het oude. Wat de reden ook is, het is een belangrijke keuze. Een kind gaat namelijk lang gebruik maken van dit bed. Dan is het fijn dat het stabiel en stevig is, zodat het een aantal jaar meegaat.

Om je te helpen in jouw zoektocht naar het beste en mooiste kinderbed hebben we de top 10 met leukste kinderbedden voor je beoordeeld en op een rij gezet. Daarnaast vind je verderop in dit artikel de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Direct naar de aanbiedingen?

De top 10 beste kinderbedden van 2023

Beste kinderbed kopen? De top 10 uitgelicht!

#1 Bopita Indy Kinderbed

Beste kinderbed
Ga naar de laagste prijs
bol.com (€269,00)

Het beste kinderbed is de Bopita Indy. Dit Nederlandse merk staat bekend om meubels voor de baby- en kinderkamer van hoge kwaliteit voor een mooie prijs. Dit bed heeft een Scandinavische look door het witte frame en het naturel houten onderstel. Het past hierdoor in elke kinderkamer. Ook leuk. Combineer het met de bijpassende meubels uit de Indy-serie, zoals een nachtkastje en een bureau.

Het kinderbed heeft een afmeting van 90 x 200 cm. Het wordt geleverd inclusief een lattenbodem, maar exclusief een matras. Deze moet je er nog apart bij kopen.

#2 Vipack New York Metalen Kinderbed

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€218,99)

Hoewel de meeste kinderbedjes zijn gemaakt van hout, mag een metalen variant niet ontbreken in deze top 10. Dit mooie bed van Vipack past dankzij het metalen frame zowel in een industriële als een landelijke kinderkamer. Daarnaast geven ouders aan dat het een stevig bed is. Zelfs als het een keer uit elkaar gehaald is.

Het Vipack metalen kinderbed is in twee maten verkrijgbaar: 90 x 200 cm en 120 x 200 cm. Naast deze stoere zwarte kleur kun je ook nog kiezen uit 5 andere kleuren voor het frame.

#3 De Gele Flamingo Bedhuisje

Beste bedhuisje

Afmeting: 200 x 90 cm

Het bedhuisje is één van de meest populaire bedden voor de kinderkamer. En dit is niet voor niets. Een kinderbed huisje is namelijk heel leuk aan te kleden. Hang bijvoorbeeld lampjes over het dak of een mooie slinger. Zo maak je het een knus en gezellig plekje om te slapen. Het enige waar je op moet letten is dat het plafond in de kinderkamer hoog genoeg is voor het dak van het bedhuis.

Dit bedhuisje is gemaakt van naturel hout en heeft aan alle zijdes uitvalbescherming. De afmetingen zijn 90 x 200 cm met een hoogte van 135 cm.

#4 Cabino Beau Halfhooglaper

Beste halfhoogslaper
Ga naar de laagste prijs
bol.com (€389,99)

De Cabino Beau halfhoogslaper is ideaal om in een kleinere kinderkamer te plaatsen. Onder het bed bevindt zich namelijk een uitschuifbaar bureau en kastjes om spulletjes in op te bergen. Zo houd je extra ruimte over in de slaapkamer om te spelen. Doordat dit bed niet zo extreem hoog is, is het ook veilig te gebruiken voor jongere kindjes.

Het lijkt misschien ingewikkeld om dit kinderbed in elkaar te zetten, maar ouders geven dat het vrij gemakkelijk gaat doordat alle onderdelen zijn genummerd. De Cabino Beau halfhoogslaper is er in twee kleuren, namelijk wit en grijsbruin. Het kinderbed is 90 x 200 cm en heeft een hoogte van 108 cm.

#5 Mobistoxx Hoogslaper met Bureau

Beste hoogslaper
Ga naar de laagste prijs
bol.com (€909,99)

Wil jouw kind graag een hoogslaper? Dan gaat hij of zij dit bed van Mobistoxx heel gaaf vinden! Bovenin kan een kindje slapen en eronder bevindt zich niet alleen een bureau, maar handige kastjes op spulletjes in op te bergen. De Mobistoxx hoogslaper is 90 x 200 cm met een hoogte van 139 cm en heeft een neutrale kleur, zodat het in elke kinderkamer past.

#6 Woodworld Sofabed Bobbie

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€188,99)

Ben je op zoek naar een basic kinderbed? Kijk dan eens naar het sofabed Bobbie van Woodworld. Dit bed is gemaakt van duurzaam grenenhout dat wit is gelakt. Door de leuningen aan het hoofd- en voeteneind en een zijkant is het niet alleen te gebruiken als slaapplek, maar ook als bank. Dit is heel leuk als je kindje wat ouder is. Het kinderbed heeft een afmeting van 90 x 200 cm.

#7 Kajuitbed Milky

Beste kajuitbed
Ga naar de laagste prijs
bol.com (€269,00)

Het kajuitbed Milky is multifunctioneel. Het is iets hoger dan een standaard kinderbed waardoor er meer ruimte onder het bed is om spullen op te bergen. Zo beschikt het bed over twee grote lades, een opbergplank en een bureau. Dit kajuitbed heeft een afmeting van 90 x 200 cm met een hoogte van 90 cm. Daarnaast heb je de keuze uit twee kleuren: wit en eiken.

#8 Halfhoogslaper Milan

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€248,95)

Vind je het maar een spannend idee om jouw kindje in een hoogslaper te laten slapen? Dan is deze halfhoogslaper Milan misschien een goede optie. Het matras gaat namelijk een stuk minder hoog de lucht in en eronder is nog steeds voldoende ruimte om spullen op te bergen of een gezellige speelplek te creëren. Dit kinderbed heef een afmeting van 90 x 200 cm.

#9 Parisot Stapelbed Taylor

Beste stapelbed
Ga naar de laagste prijs
bol.com (€459,00)

Een stapelbed mag uiteraard niet ontbreken in deze top 10 met leukste kinderbedden. Een stapelbed is handig om te gebruiken wanneer broertjes en/of zusjes een kinderkamer met elkaar delen. Het neemt namelijk een stuk minder ruimte in beslag dan twee losse bedden.

Beide slaapplekken van het stapelbed Taylor van Parisot hebben drie opbergvakken naast het matras. Zo kan elk kind het aankleden op zijn of haar eigen manier. Gezellig toch! Het stapelbed heeft een afmeting van 90 x 200 cm met een hoogte van 164 cm.

#10 vidaXL Raceauto Kinderbed

Afmeting: 90 x 200 cm

Ga naar de laagste prijs
bol.com (€179,10)

De top 10 wordt afgesloten met de VidaXL raceauto kinderbed. Is jouw kindje helemaal weg van auto’s? Dan gaat hij of zij dit kinderbed heel gaaf vinden voor in de kinderkamer. De voordelen van dit bed zijn dat het matras laag bij de grond is en ook hogere randen heeft waardoor een kind niet zomaar uit bed kan rollen. De VidaXL raceauto heeft een afmeting van 90 x 200 cm.

Wat zijn de afmetingen van een kinderbed?

De meeste kinderbedden hebben een afmeting van 90 x 200 cm. Dit is hetzelfde formaat als een standaard eenpersoonsbed. Deze universele maat zorgt ervoor dat de zoektocht naar een goed matras een stuk makkelijker is. Hetzelfde geldt voor een dekbed en dekbedovertrek. Bij een kinderbed hebben deze meestal een formaat van 140 x 200 cm.

Lees ook: 10x het beste kindermatras

Verschillende soorten kinderbedden

Er zijn verschillende soorten kinderbedden voor de kinderkamer waar je uit kunt kiezen. We leggen je graag uit welke dit zijn:

Standaard kinderbed

Het standaard kinderbed is het meest voorkomend. Deze bedden zijn vaak neutraal, waardoor ze in elke kinderkamer passen.

(Half)hoogslaper

Heb je een kleine kinderkamer? Dan biedt een hoogslaper of halfhoogslaper een uitkomst. Het bed staat hierbij op hoge poten, waardoor eronder extra ruimte ontstaat voor bijvoorbeeld een bureau of een gezellig speelhoekje.

Stapelbed

Een stapelbed is praktisch om te gebruiken als een kinderkamer gedeeld wordt door twee broertjes en/of zusjes. Het neemt namelijk minder ruimte in beslag dan twee kinderbedjes op de grond.

Huisbed

Een huisbedje is onwijs populair als kinderbed in de slaapkamer. Zo’n bed ziet er dan ook gezellig en speels uit in de kinderkamer. Het is leuk om de bovenkant te versieren met bijvoorbeeld mooie lampjes of een slinger.

Kajuitbed

Een kajuitbed is een kinderbed met extra opbergruimte eronder. Dit kunnen bijvoorbeeld lades zijn waar je extra spullen in opbergt. Maar het kan ook een grote lade zijn met een matras erin. Blijft een vriendje of vriendinnetje logeren? Dan heb je op een makkelijke manier een extra bed gemaakt.

Thema kinderbed (auto, prinses, etc)

Het laatste type is een kinderbed met een bepaald thema. Is je kindje weg van auto’s? Kies dan voor een bed in de vorm van een raceauto of brandweerauto. Maar wil je kindje graag een prinses zijn? Het is dan leuk om een sierlijk bed met een kroon als hoofdbord in de kinderkamer te zetten.

Leukste kinderbed

Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderbed?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten in jouw zoektocht naar het beste kinderbed. Hieronder vind je de belangrijkste punten op een rij.

Soort kinderbed

Hierboven heb je kunnen lezen welke verschillende soorten kinderbedden er zijn. Bepaal van tevoren voor welk type je wilt gaan. Heb je een kleine kinderkamer? Dan is het misschien handig om een hoogslaper of halfhoogslaper te kiezen. Vind je het leuk als het kinderbed aansluit bij het thema in de kamer? Kijk dan eens naar bijvoorbeeld bed in de vorm van een auto.

Uitvalbescherming

Maakt je kindje vanuit het ledikant meteen een overstap naar een groot kinderbed? Het is dan het overwegen waard om een kinderbed te kiezen met uitvalbescherming. Deze kun je eventueel ook los erbij kopen.

Afmetingen

De meeste kinderbedden hebben een afmeting van 90 x 200 cm. Maar wil je graag een (half)hoogslaper of stapelbed, dan is het natuurlijk ook verstandig om te kijken naar de hoogte.

Materiaal

Het is belangrijk dat een kinderbed stevig en stabiel is. Niet alleen omdat jouw kindje misschien wel eens op het bed gaat springen, maar ook omdat jouw zoontje of dochtertje een flink aantal jaren hierin gaat slapen. Dan is het wel zo fijn dat het kinderbed een tijdje meegaat.

Wanneer maak je de overgang naar een kinderbed?

De meeste kinderen maken tussen 6 en 8 jaar een overgang van een peuterbed naar een kinderbed. Deze overgang hangt vooral af van de lengte van je kindje. Als jouw kind niet meer comfortabel slaapt in een peuterbed, is het verstandig om samen een mooi kinderbed uit te gaan zoeken. Soms wordt ook meteen vanuit het ledikant een overstap gemaakt naar een groot kinderbed. Maar dit is niet aan te raden, omdat een kindje dan de geborgenheid en veiligheid van een kleiner bed mist. Daarnaast beschikt een kinderbed vaak niet over uitvalbescherming. Dit is de eerste periode na het slapen in een ledikant wel heel handig.

Lees ook: Overgang van ledikant naar peuterbed: wanneer en hoe pak je dit aan?

Een peuterbed of kinderbed?

Is je kindje het ledikant ontgroeid? Dan is het aan te raden om als tussenstap eerst voor een peuterbed te kiezen. Deze zorgt voor meer geborgenheid en veiligheid bij een kind. Wanneer hij of zij tussen de 6 en 8 jaar is kan de overstap worden gemaakt naar een kinderbed.

Lees ook: 10x de beste plaswekker

Mooiste kinderbed

Extra benodigdheden voor een kinderbed

Dekbed en dekbedovertrek

Voor een kinderbed met een afmeting van 90 x 200 cm zijn ook een groter dekbed en dekbedovertrek nodig dan in een ledikant of peuterbed. Deze hebben een afmeting van 140 x 200 cm. Let bij het kopen van een dekbed onder andere op de warmteklasse en de vulling. Bij het dekbedovertrek is het natuurlijk leuk als de kleur of print matcht met de stijl van de kinderkamer.

Matras voor een kinderbed

De grootte 90 x 200 cm is een universele maat. Het aanbod van matrassen voor kinderbedden is daardoor enorm groot. Het is vooral belangrijk om te kiezen voor een matras dat het lichaam van jouw kindje goed ondersteund, en een lange tijd meegaat.

Lees ook: 10x het beste kindermatras

Matrasbeschermer

Maakt je kindje al op jonge leeftijd een overstap naar een groot kinderbed? Dan is het verstandig om de eerste jaren nog een matrasbeschermer te gebruiken. Mocht bij het zindelijk worden een ongelukje gebeuren ’s nachts dan is in ieder geval het matras beschermd.

Ben je op zoek naar nog meer spullen voor de kinderkamer? Bekijk dan de koopgidsen en reviews van nog veel meer items.