DIY Regenboog macramé hanger maken

Regenboog hanger diy

De regenboog macramé hanger is een heel leuk accessoire in de kinderkamer. Je hebt ze in allerlei kleuren en maten. In deze DIY regenboog macramé hanger maken laat ik je stap voor stap zien hoe je dit leuke accessoire voor de kinderkamer zelf maakt. 

De benodigdheden voor de DIY regenboog macramé hanger

  • Touw. Ik heb 2 meter geslagen katoenen touw met een dikte van 16 mm besteld op touwspecialist.nl. Dit was genoeg voor deze regenboog macramé hanger.
  • Garen. Kies de kleuren die passen bij jouw babykamer of kinderkamer. Bij o.a. Hema en Zeeman vind je heel veel leuke katoengaren.
  • IJzerdraad. Dit gebruik je om de regenboog te kunnen vormen. Kies daarom wat stevig ijzerdraad.
  • Tape. Dit plak je om de uiteindes van de macramé touwen, zodat het niet gaat rafelen na het knippen.
  • Naald. Een dikke naald is het handigst om de touwen op het eind vast te maken.
  • Schaar. Hiermee knip je de garen, de touwen en het ijzerdraad. 

Hoe maak je de regenboog macramé hanger?

#1 Knip het touw op maat

Buig het touw eerst in de vorm van de regenboog macramé hanger. Je bepaalt zelf de grootte en hoeveel bogen je wilt maken. Hierna plak je de uiteindes af met tape zodat deze niet gaan rafelen na het knippen.

Touwen in een boog

#2 Wikkel de garen om het touw

Knoop het begin van het garen net boven de tape vast. Wikkel daarna ongeveer 1 cm garen om het touw. Schuif dan het eerste stukje ijzerdraad onder het garen, zodat deze meteen goed op zijn plek zit. Nu kun je verder gaan met het wikkelen van de garen om de rest van het touw. Als je bij het einde bent dan maak je het garen weer met een knoopje vast. Het draadje knip je kort af of werk je weg onder de garen. Herhaal dit voor elke boog van de regenboog hanger.

Regenboog hanger garen wikkelen

#3 Maak de touwen aan elkaar

Als alle macramé touwen omwikkelt zijn met garen, is het tijd om deze aan elkaar vast te maken. Leg eerst de bogen neer met het ijzerdraad naar boven. Daarna rijg je al zigzaggend alle stukken aan elkaar vast. Ik gebruikte hiervoor een dikke naald en katoengaren.

Regenboog macramé hanger achterkant

#4 Maak het lint vast aan de regenboog macramé hanger

Om de regenboog macramé hanger op te kunnen hangen maak je aan de achterkant een touw of lintje vast. Ik gebruikte één van de katoengaren van de regenboog.

Wandhanger met lint

#5 Haal de tape los en ontrafel de touwen

De regenbooghanger is nu bijna af. Haal voorzichtig de tape los, en ontrafel de touwen. Kijk of de strengen op dezelfde hoogte zijn, en knip ze indien nodig op dezelfde hoogte af.

Regenboog hanger touw

De regenboog macramé hanger is af

Nu hoef je alleen nog maar een leuk plekje in de kinderkamer te vinden voor de regenboog macramé hanger. Hang hem bijvoorbeeld aan de muur of aan een wandrekje.

Een regenboog hanger kant en klaar kopen?

Als je geen zin hebt om zelf aan de slag te gaan, of als je niet zo handig bent. Dan kun je natuurlijk ook een kant en klare regenboog hanger bestellen. Bij Bol.com vind je heel leuke hangers voor in de kinderkamer.