Home » Baby » De 10 leukste babyboeken voor het eerste jaar

De 10 leukste babyboeken voor het eerste jaar

Babyboek eerste jaar

In het eerste jaar van je baby volgt de ene ontwikkeling na de andere: het eerste lachje, de eerste keer omrollen, en ga zo maar door. In een babyboek kun je alle mijlpalen van jouw kindje in het eerste jaar invullen. Zo heb je een uniek boekje voor later met de mooiste herinneringen. Ik heb de 10 leukste babyboeken voor het eerste jaar voor je uitgezocht.

Babyboek eerste jaar

Het eerste jaar van je baby gaat zo snel voorbij. Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar je gaat dingen vergeten. Een babyboek is daarom de musthave om alles in op te schrijven en bij te houden. Iedere maand krijg je nieuwe vragen om te beantwoorden. Hoe slaapt je kindje ’s nachts? Wanneer was de eerste schaterlach? Kan je baby al zelfstandig zitten? Ook hebben de meeste invulboeken ruimte voor eigen verhalen, foto’s en invullijstjes om de groei bij te houden.

Na de geboorte van Guusje kreeg ik een baby’s eerste jaar invulboek van mijn schoonmoeder als kraamcadeau. Ik genoot er enorm van om iedere maand alle mijlpalen en herinneringen op te schrijven. Nu het babyboek helemaal ingevuld is blijft het zo bijzonder om te lezen. Ook voor Oscar ben ik nu weer een invulboek aan het bijhouden.

De 10 leukste baby invulboeken

Er zijn allerlei soorten invulboeken met verschillende designs, vragen en invullijsten. De leukste 10 baby’s eerste jaar boeken heb ik voor je op een rij gezet.

#1 Baby’s eerste jaar

Babyboek eerste jaar

Het boek van Pauline Oud vind ik het leukste baby’s eerste jaar invulboek. Dit babyboek is luxe afgewerkt met een leren rug en label, en heeft een mooi design. Iedere maand mag je een aantal leuke vragen beantwoorden, maar er is ook ruimte om bijvoorbeeld de groei van je baby bij te houden. Baby’s eerste jaar – €18,50.

#2 Babyboek eerste jaar

Babyboek eerste jaar Ins Outs

Het ‘mijn eerste jaar’ babyboek van Studio Ins & Outs heeft een hippe cover. In dit boek leg je alle belangrijke mijlpalen van je baby’tje vast. Het aantal vragen is beperkt, waardoor je niet veel tijd kwijt bent aan het invullen van het boek. Ook leuk: het boek is in meerdere kleuren beschikbaar. Mijn eerste jaar – €24,95.

#3 Invulboek eerste jaar

Het design van dit baby invulboek is heel mooi en stijlvol. Het boek heeft afwisselende vragen, leuke invullijsten, en veel ruimte voor eigen verhalen en foto’s. Een completer baby’s eerste jaar boek dan dit ga je niet vinden. Eerste jaar – €28,95.

#4 Baby eerste jaar boek

Dit babyboek heeft een zwart-wit design met leuke illustraties. De speelse dieren op de kaft komen door het hele boek terug en kijken met alle mooie herinneringen mee. Baby’s eerste jaar – €14,50.

#5 Mijn eerste dagboek

In het invulboek van Thuismusje houd je alle bijzondere gebeurtenissen in het eerste jaar van jouw baby bij. De achterkant van de pagina’s zijn blanco gelaten, waardoor je extra veel ruimte hebt om foto’s op te plakken. Het babyboek heeft een leuk design, en is in het groen en roze verkrijgbaar. Mijn eerste dagboek – €23,95.

#6 Mam & pap vertellen over jou

‘Mam & Pap vertellen over jou’ is een heel bijzonder boek. Het begint bij het opschrijven van mooie herinneringen tijdens de zwangerschap. Daarna volgen de baby-, kleuter- en tienertijd. Niet alleen jij als ouder krijgt vragen om in te vullen, maar ook jouw kindje. Dit zorgt voor een heel uniek en bijzonder boek voor later. Mam & Pap vertellen over jou – €20,99.

#7 Mijn eerste jaar babyboek

Ben je gek van het jungle thema? Dan ga je dit babyboek van Kidooz met dieren op de cover extra leuk vinden. De binnenkant van het boek heeft een rustig design. Iedere maand krijg je een aantal vragen om te beantwoorden en er is extra ruimte voor jouw eigen verhaaltjes en foto’s. Mijn eerste jaar – €29,95.

#8 Baby eerste jaar boek

babyboek-eerste-jaar

Dit invulboek van Kidooz heeft een andere cover, maar de binnenkant is hetzelfde als het Jungle babyboek. Wat extra bijzonder is aan de invulboeken van Kidooz zijn de brieven die onder andere mama, opa, en de zus van je baby kunnen schrijven. Mijn eerste jaar – €29,95.

#9 Mijn eerste jaar boek

Het invulboek van Maan Amsterdam is rustig vormgegeven met mooie pasteltinten. Naast vragen over de belangrijke mijlpalen van jouw kindje, heeft het boek ook ruimte om te schrijven over de bevalling en de kraamweek. Achterin het boek vind je handige lijsten om de groei van je baby bij te houden. Mijn eerste jaar boek – €26,95.

#10 Baby invulboek Hema

Het babyboek van HEMA voor ‘mijn eerste jaar’ heeft een leuk en eenvoudig design. De vragen zijn afwisselend en gemakkelijk in te vullen. Ook heeft het boekje genoeg schrijfruimte voor je eigen verhaaltjes en foto’s. Mijn eerste jaar – €12,-.

Ben je ook op zoek naar een zwangerschapsdagboek? Op Inspiratie voor je babykamer vind je mijn blog met de 10 leukste zwangerschapsdagboeken.