Home » Accessoires » Planten in de kinderkamer? Een goed idee!

Planten in de kinderkamer? Een goed idee!

Planten in de kinderkamer

We zetten planten in alle kamers van het huis. Maar we vergeten vaak om planten in de kinderkamer te zetten. Dat is zo zonde. Want ook in de slaapkamer van jouw kleintje hebben ze veel voordelen. Ik vertel je hier graag meer over. En natuurlijk welke planten veilig zijn om in de kinderkamer te zetten.

Vroeger kon ik geen plant in leven houden. Ik kreeg het zelfs voor elkaar om een cactus dood te laten gaan. Hoe dan!? Maar inmiddels is in iedere kamer van mijn huis een plant te vinden. En, ik weet ze inmiddels in leven te houden.

Planten in de babykamer

Toen ik de babykamer van Guusje had ingericht, viel het me ineens op dat dit de enige kamer was waar geen plant stond. Dat is eigenlijk best gek. Want planten hebben een positief effect op je nachtrust. Wat wil je nog meer als je kleine kinderen hebt. Daar moest verandering in komen. En nu staan ook in de kamer van Guusje een paar leuke plantjes te pronken.

Planten in de kinderkamer

Voordelen van planten in de kinderkamer 

Planten in de babykamer of kinderkamer hebben veel voordelen. Ze zorgen voor een hogere luchtvochtigheidsgraad. Dit verlaagt weer de kans op een verkoudheid en een verstopte neus. Dat is met kleine kinderen die aan de lopende band een snotneus hebben heel fijn. Planten zorgen ook voor een betere nachtrust door de luchtzuiverende werking, en zorgen voor meer zuurstof. Met alle gebroken nachten is dat geen overbodige luxe. Los van de voordelen voor je gezondheid, zijn planten ook heel sfeervol in een ruimte.

Veilige planten voor in de babykamer 

Niet alle planten zijn veilig voor de kinderkamer. Je wilt natuurlijk niet per ongeluk een giftige plant in de babykamer neerzetten. Daarom heb ik een top 5 met veilige planten voor je samengesteld.

1. Aloë Vera
De Aloë Vera plant is heel geschikt voor in de kinderkamer. Deze plant geeft met name ’s nachts zuurstof af. En nog een leuk bijkomstig voordeel van Aloë Vera is dat de binnenkant van de bladeren een verzorgende werking heeft op de huid. Dus heeft jouw kindje last van kapotte billen of eczeem. Smeer dan wat Aloë Vera crème op deze plekjes.

2. Pannenkoekplant
De pannenkoekplant is een hip plantje voor in de kinderkamer, en staat heel leuk in een plantenhanger. Deze maak je bijvoorbeeld vast aan een plank of aan de kledingkast. De pannenkoekplant is makkelijk te verzorgen. Je hoeft deze slechts 1x per week een klein scheutje water te geven.

3. Sanseveria
De sanseveria is ideaal voor de babykamer. Als je baby nog veel dutjes doet overdag, is de babykamer vaak donker. De sanseveria kan hier prima tegen. Ook heeft deze kamerplant weinig water nodig.

4. Bananenplant
Als jouw kindje steeds minder dutjes doet en de gordijnen wat vaker open zijn op de babykamer. Dan is de bananenplant heel leuk op de kinderkamer. Regelmatig wat water geven en flink wat zonlicht, en je hebt binnen no-time een prachtige plant.

5. Ananasplant
De ananasplant is zo leuk! Echt één van mijn favorieten. De ananasplant staat ook bekend als de anti-snurkplant. In de nacht geeft deze tropische plant veel zuurstof af. Dit zorgt voor een uitgericht kindje in de ochtend. Wie wil dat nou niet?