Home » DIY » Lambrisering verven in de kinderkamer – 6 tips

Lambrisering verven in de kinderkamer – 6 tips

Lambrisering in de kinderkamer

Een lambrisering verven in de kinderkamer. Dit is veel makkelijker dan je denkt. Onlangs heb ik in de slaapkamer van Guusje een lambrisering aangebracht. Het maakt de kamer heel sfeervol, en veel ruimtelijker. In deze blog geef ik je 6 tips waarmee ook jij een super strakke lambrisering kunt schilderen in de kinderkamer. 

Lambrisering verven in de kinderkamer

Een lambrisering was niet het eerste waar ik aan dacht voor in de kinderkamer. Het had voor mij een beetje een ouderwets imago. Ik was ook niet meteen enthousiast toen mijn vriend voorstelde om een lambrisering te verven in Guusje haar slaapkamer. Tot ik op zoek ging naar voorbeelden. Ik zag, tot mijn verbazing, heel vaak een lambrisering in de babykamer en kinderkamer. Het zag er helemaal niet ouderwets uit. Doordat de muur op allerlei manieren in twee delen op te splitsen is, is het juist heel speels en stijlvol.

Lambrisering in de slaapkamer van Guusje

In de slaapkamer van Guusje heb ik gekozen voor een rechte lambrisering. De hoogte zit net onder het midden, waardoor de ruimte veel groter aanvoelt. Maar heb je een grote babykamer of kinderkamer met een hoog plafond, dan is het mooi om een lambrisering wat hoger te maken.

Hoe verf je een lambrisering?

Een lambrisering verven is niet moeilijk als je rekening houdt met onderstaande tips. Als zelfs ik dit kan, dan kan jij dit ook. 

Lambrisering verven in de kinderkamer

Lambrisering schilderen: 6 tips

#1 De hoogte van een lambrisering in de kinderkamer

Als je een lambrisering gaat schilderen in de kinderkamer bepaal je eerst de hoogte. De meest geschikte hoogte is 1.20m tot 1.30m. Maar kijk hierbij ook naar de meubels en de grootte van de ruimte. Ik koos in de slaapkamer van Guusje voor 1.20m. De lambrisering kwam dan een klein stukje boven de commode, en door deze hoogte leek de ruimte groter. 

#2 Een lambrisering met een rechte lijn

Als je een lambrisering gaat verven wil je natuurlijk een super rechte lijn op de muur. Mijn ervaring is dat je deze niet zomaar uit de losse pols op de muur tekent. Het handigste om te gebruiken is een kruislaser. 

#3 De lambrisering afplakken met tape

Als de lijn om de muur is afgetekend, ga je deze afplakken met schilderstape. Het is belangrijk om tape te gebruiken die goed blijft zitten om een mooie lijn te schilderen. Ik gebruikte hiervoor de oranje tape. Deze is strak te plakken en laat geen lijmresten achter. Zorg dat je tape uit een stuk op de muur plakt. Dan creëer je een ononderbroken lijn. 

#4 Breng een dun laagje verf aan op de onderste rand van de tape

Deze stap is heel belangrijk om een super strakke lambrisering te verven. Schilder eerst een dun laagje van de lichte basiskleur over de onderste rand van de tape. Hierdoor sluit je de tape af en loopt straks de kleur van de lambrisering er niet onder. 

#5 De lambrisering verven

Nu is het tijd om de lambrisering te verven. Schilder eerst de randen met een kwast of een kleine roller. Pak dan een groter verfroller en vul het middenvlak in. 

#6 Verwijder de tape als de verf nog nat is

De tape verwijder je als de verf nog nat is. Doe dit wel voorzichtig en trek de tape als het ware naar beneden om hem los te halen. 

Lambrisering schilderen in de kinderkamer: het resultaat

De lambrisering in de kinderkamer van Guusje is super strak geworden. Ik ben heel blij met het resultaat. Het kamer straalt zoveel meer sfeer uit nu. Maar de terracotta kleur van Histor op de muur helpt natuurlijk ook.